IFK Göteborg värvar Bernardo Vilar från IFK Värnamo

IFK Göteborg förstärker på backsidan.
Klubben meddelar nu att man värvat Bernardo Vilar från IFK Värnamo.
– Han har den profil vi har sökt, säger sportchefen Pontus Farnerud på klubbens hemsida.

ANNONS
|

IFK Göteborg har inte haft det särskilt väl förspänt på mittbackspositionen. Endast två spelare i truppen hör hemma på positionen: Mattias Bjärsmyr och Calle Johansson.

Nu har sportchef Pontus Farnerud valt att förstärka på positionen och har då blickat ner ett hack i seriesystemet.

Där har man hittat Bernardo Vilar i succélaget IFK Värnamo, som ligger i toppen av superettan.. Under onsdagen, sista dagen på transferfönstret, presenterade man den 192 centimeter långe brassen som har skrivit ett kontrakt över 2024.

– Det känns jättebra att ta mitt nästa steg i karriären just till IFK Göteborg. Jag vet att detta är en stor klubb. Jag vill bidra med det jag kan för att ta laget och klubben tillbaka till toppen, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

Bernardo Vilar är vänsterfotad, vilket också är en efterlängtad tillgång i backlinjen.

– Jag ser mig själv som en spelare som är väldigt trygg med bollen samtidigt som jag är snabb och fysiskt stark i duellspelet, säger han själv.

Fakta: Bernardo Vilar

Född: 1998 i Belo Horizonte, Brasilien

Position: Mittback

Fot: Vänster

Övriga klubbar: IFK Värnamo och Votuporanguense.

Kontrakt: Sträcker sig över 2024

Pontus Farnerud: ”Det är glädjande”

Sportchef Pontus Farnerud är nöjd med värvningen av den reslige brassen som kommer ha nummer tre och vara spelklar direkt.

– Bernardo kompletterar vår nuvarande försvarsuppsättning på ett väldigt bra sätt. Vi har följt honom under en lång tid. Han har haft en stigande utvecklingskurva det senaste året och har lockat till sig mångas ögon. Det är glädjande att vi knyter honom till oss i konkurrens med andra klubbar.

ANNONS