IFK Göteborgs Laurs Skjellerup om målpressen

Laurs Skjellerup känner sig redo.
Efter en komplett träningsvecka och en bra känsla ser anfallaren fram emot att den sista pusselbiten ska falla på plats: målskyttet.
– Som anfallare vill man alltid göra mål och när man inte gör det känner man sig alltid pressad, säger dansken.

ANNONS
|

I IFK Göteborgs förra match mot Västerås drabbades Laurs Skjellerup av en smäll mot huvudet. Anfallaren kunde inte spela vidare och klev av planen med bandage.

Inför mötet med Brommapojkarna ger han ett lugnande, och glädjande, besked.

– Jag känner mig bra. Kroppen känns bra och huvudet likaså, säger han och fortsätter:

– De två första dagarna efter smällen hade jag huvudvärk. Annars har det varit bra. Det var ingen hjärnskakning och jag har inte känt någon yrsel.

Är du spelklar?

– Ja, utan tvekan.

Pressad: ”Behöver göra mål”

Dansken ser fram emot att spela matchen.

– Vi behöver tre poäng och jag tror att vi kan ordna det. Det är alltid kul att spela hemmamatcher och jag har en bra känsla. Vi kommer jobba hårt för att vinna, säger han.

ANNONS

För honom är det ingen given sak att kunna spela. Under säsongen har Skjellerup tillbringat mer tid vid sidan av planen än på den på grund av skadebekymmer.

Med tanke på det känner han sig nöjd med sina prestationer i de senaste matcherna.

– Det har känts bra. Jag har visat kvaliteter, men för att göra ett 10/10-framträdande behöver jag göra mål också. Det är vad jag behöver.

På åtta spelade matcher (4 starter, 4 inhopp) visar statistiken ett mål.

Känner du dig pressad över att göra mål?

– Ja, självklart. Som anfallare vill man alltid göra mål och när man inte gör det känner man sig alltid pressad. Speciellt som en ”nia”. Men jag tror det kommer och jag tror vi kommer förbättra det, säger han.

Självförtroendet som krävs finns där, menar han.

– Ja, jag har varit stark och vunnit mina dueller. Så det är en bra sak.

Stefan Billborn.
Stefan Billborn. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stefan Billborn: ”Han har varit jättebra”

IFK Göteborgs tränare Stefan Billborn hyllar Skjellerups betydelse i spelet, samtidigt som han tycker laget behöver bli bättre i vissa sekvenser även utan honom på planen.

– En sanning är att i den fasen vi är i när Malick Yalcouyé och Andreas Pyndt lämnat så har Laurs Skjellerup varit ett sätt för oss att få längre anfall. Du kan spela upp bollen på honom, han kan spela tillbaka till den till rättvända spelare – och där är vi väldigt bra. Det gör att vi sen kan gå framåt, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Vi har haft problem att hålla i bollen och få till längre anfall när vi inte spelar via Laurs. Det är något vi måste och behöver bli bättre på. Men Laurs har varit jättebra. Verkligen jättebra.

Vad blir viktigt mot Brommapojkarna?

– Jag tycker att BP hittat en stabilitet i år som jag inte sett förut. De är lite luriga, känslan är att de anpassar sig jäkligt mycket efter motståndet vilket gör att vi måste vara smarta med hur vi vill gå in i matchen rent strukturmässigt.

– Vi kanske kan lura dem till att spela på ett sätt som vi tror att de vill göra mer än att vi går in till spelarna och säger ”så här spelar Brommapojkarna, då ska vi spela så här” för det är omöjligt att veta eftersom de spelar olika varje match. Därför är det lite lurigt. Men jag tror det kan passa oss bra och vi får försöka skapa oss lite taktisk flexibilitet.

Matchguide: IFK Göteborg – Brommapojkarna

Vad: Allsvenskan, omgång 16

Var: Gamla Ullevi

När: Lördag, avspark 17:30

Tv/stream: Discovery+, Max, TV4 Play

Det gäller: IFK Göteborg ligger på plats tolv i den allsvenska tabellen. Brommapojkarna ligger precis över på samma poäng (18). Blåvitt kommer närmst från ett kryss, medan BP förlorade sin senaste match mot Hammarby.

Läget i laget: Paulos Abraham har drabbats av en muskelskada och har inte tränat med laget i veckan. Han är osäker inför matchen. Oscar Pettersson fick sin tredje varning senast och är därmed avstängd mot BP. Även Sebastian Ohlsson är avstängd. Hussein Carneil och Pontus Dahlberg rehabar.

LÄS MER:Laurs Skjellerup lämnade planen med bandagerat huvud

LÄS MER:Stor intervju med Håkan Mild om IFK Göteborg och framtiden

LÄS MER:Marcus Berg om nya rollen i IFK Göteborg: ”Det är annorlunda”

ANNONS