IFK Göteborgs nya matchtröja: ”Det är en unik möjlighet”

Det hände för 17 år sedan. Nu är det dags igen.
IFK Göteborg byter ut sin matchtröja – för att stötta Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

ANNONS
|

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg.

Emil Salomonsson närmar sig sakta spel igen, högerbacken beräknas vara tillbaka efter sommaruppehållet. Samtidigt har veteranen varit en viktig del i klubbens arbete vid sidan av planen.

Där mötet med Mjällby blir speciellt.

Då är det inte i den gamla vanliga matchtröjan som de blåvita spelarna springer ut. Det gjordes i oktober 2007 mot Hammarby när de blåvita ränderna blev blå-rosa till förmån för Rosa Bandet-kampanjen.

Nu 17 år senare är det dags igen.

För nu byts matchtröjan ut igen. Den här gången är det istället till förmån för insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

– Det här är en unik möjlighet för oss att göra det här tillsammans. Jag är verkligen glad över det här samarbetet. Jag vet vilken roll vi har som förebilder och om vi kan vara med och skänka lite glädje till barnen och familjerna i de här tuffa lägena då är det självklart för oss, säger Emil Salomonsson och fortsätter:

ANNONS

– Vi försöker bidra med glädje och personligen är jag väldigt glad att vi gör det här. Jag är själv pappa och vet varför det här behövs och som förälder förstår man vikten av att det här finns. Allt vi kan göra är positivt.

Hur viktigt är det att ni gör sådana här insatser?

– Vi på plan fokuserar ju på hur vi kan slå Mjällby men vi klarar av två saker samtidigt. Det här är skitbra att vi gör när vi har möjligheten. Det är en skitsnygg tröja också.

Barnen från sjukhuset går in med spelarna

Något som även sticker ut på tröjan som används den här gången är att den är helt fri från reklam. De företag som vanligtvis syns har gått med på att inte synas för en dag. För IFK Göteborg är det alltså nytt att byta matchtröja.

Något som exempelvis Frölunda HC gjort i flera säsonger i samarbete med just Drottning Silvias barnsjukhus och Insamlingsstiftelsen.

Till mötet mot Mjällby kommer maskotarna som går in med spelarna innan avspark alla vara barn från sjukhuset. Dessutom är drygt 300 personer inbjudna till matchen.

– Det känns jättekul att vi har premiär på det här sättet. Vi har haft ett samarbete sedan början på 80-talet då spelarna gjorde de första besöken på sjukhuset. Vi har också haft en möjlighet där de som köpt biljetter kan skänka pengar via sitt köp och sedan har vi flera andra lotterier och annat där vi hoppas på en större slant. Vi hoppas också det här är starten på en tradition, säger Josefine van Ginhoven, publikrekryteringsansvarig hos IFK Göteborg.

ANNONS

LÄS MER:Paulos Abrahams tydliga besked om sin framtid

LÄS MER:Ilskan i IFK Göteborg – domaren erkände misstaget

LÄS MER:Malick Yalcouyé om succén i IFK Göteborg och framtiden

ANNONS