Tidigare ungdomstränare Warren Green, längst ner till höger, har dött efter en tids sjukdom. Det meddelar IFK Göteborg på sin hemsida.
Tidigare ungdomstränare Warren Green, längst ner till höger, har dött efter en tids sjukdom. Det meddelar IFK Göteborg på sin hemsida. Bild: NILS JAKOBSSON

IFK Göteborgs tidigare ungdomstränare Warren Green död

Warren Green, tidigare ungdomstränare i IFK Göteborg, har dött 46 år gammal efter en tids sjukdom. ”Det är med stor sorg vi har nåtts av beskedet”, skriver klubben på Twitter.

ANNONS
|

Under fem år jobbade Warren Green som ungdomstränare för IFK Göteborg. Det var mellan 2010 och 2015 som han jobbade för de blåvita ränderna.

Han har även varit tränare för Kinna IF i division 3. Under de senaste tre åren har han jobbat som akademichef för League one-klubben Blackpool FC.

Sedan en tid kämpade Green mot cancer, en kamp han till slut förlorade. I slutet av november dog han 46 år gammal.

Det meddelade Blackpool FC på sin hemsida:

”Det är med oerhörd sorg som Blackpool Football Club meddelar bortgången av akademichefen Warren Green vid 46 års ålder.

ANNONS

Ett extremt dedikerat proffs, Warrens koppling till Seasiders (Blackpools smeknamn) sträckte sig över många år, genom att spela i akademin och tränat i området.”

Även IFK Göteborg sörjer Green:

”Det är med stor sorg vi har nåtts av beskedet att vår mångårige ungdomstränare Warren Green har gått bort efter en tids sjukdom”, skriver IFK Göteborg på Twitter.

Utöver ovan nämnda klubbar ska Warren Green även varit verksam inom Chelsea, Sunderland och Leicester.

ANNONS