Jack Wilshere var Englands största talang – nu lägger han av

Hela världen häpnades över Arsenals Jack Wilshere, 19, när han dominerade mot Barcelona i Champions Legaue. Den förre Arsenalspelaren Stewart Robson utsåg honom till största engelska talangen sedan Paul Gascoine. Nu lägger Wilshere skorna på hyllan, blott 30 år gammal.

ANNONS
|

Jack Wilshere slog igenom som tonåring i Arsenal, och spåddes en lysande framtid. Han ansågs vara Englands största talang, och enligt vissa en av de största talangerna i världen.

Men sedan började eländet.

Jack Wilshere drabbades av skada efter skada, och det hindrade hans utveckling.

Arsenal fortsatte tro och hoppas på sin guldklimp, men till slut fick de inse att han aldrig skulle bli den spelare som många trodde. 2016 lånades Wilshere ut till Bournemouth, och två säsonger senare såldes han till West Ham.

Han gjorde en del poäng och bra insatser, men det tog aldrig riktigt fart. Efter ytterligare en sejour i Bournemouth hamnade Wilshere i danska ligan, när han skrev på för Århus i vintras.

ANNONS

Men nu väljer han att avsluta karriären.

”Det har varit en otrolig resa fylld med så många häftiga ögonblick, och jag känner mig priviligerad som fått uppleva allt detta. Från att vara en liten pojke som sparkar boll i trädgården till att få vara kapten i mitt älskade Arsenal och representera mitt land i VM. Jag har levt min dröm”, skriver 30-åringen i en text på Twitter, i samband med att han meddelar sitt beslut.

Tuffa beslutet: ”Svårt att acceptera”

Vidare berättar han om bakgrunden till beslutet att lägga av, trots att han fortfarande är relativt ung.

”Sanningen är att det har varit svårt att acceptera att min karriär har glidit iväg på sistone, på grund av saker jag inte kan kontrollera. Jag känner att jag fortfarande har så mycket att ge. Jag har spelat på högsta nivån, med höga ambitioner och ärligt talat hade jag inte kunnat föreställa mig att hamna i den här positionen. Men efter att ha reflekterat och pratat med mina nära och kära vet jag att det här är rätt tid att avsluta karriären. Trots tuffa perioder ser jag tillbaka med stolthet på vad jag åstadkommit”, skriver Jack Wilshere.

När karriären nu summeras har Jack Wilshere gjort 8 mål och 21 assist på 182 Premier League-matcher. Det blev även 32 landskamper i det engelska landslaget.

ANNONS
ANNONS