Janne Andersson och Bojan Djordjic har pratat ut

Janne Andersson och Bojan Djordjic har talat ut efter tv-bråket.
– Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags, säger Janne Andersson.

ANNONS
|

Det började med en fråga i Viaplay-studion från Viaplay-experten Bojan Djordjic till förbundskapten Janne Andersson om varför Jesper Karlsson inte fått mer speltid i måndags. Därefter urartade det till ett hätskt ordbråk.

Janne Anderssons motfråga ”Vem representerar du?” tolkades av Bojan Djordjic som en fråga om hans ursprung och en stund senare stormade förbundskaptenen ut ur studion och Bojan Djordjic krävde en ursäkt.

Efter det har mycket handlat om bråket mellan experten och förbundskaptenen.

Landslaget höll på tisdagen en extrainsatt presskonferens med en ångerfull Janne Andersson och Bojan Djordjic uttalade sig därefter via ett pressmeddelande.

– Tolkningen av vem han representerar, jag kan förstå om han utifrån sin bakgrund tolkar det på ett sätt, men alla som vet vem jag är vet att jag hatar all form av översitteri, pennalism, rasism och så vidare. Den tolkningen... Jag ber jättemycket om ursäkt om han har tolkat det så. Sån är inte jag och det är jättetråkigt att det blev på det sättet, sa förbundskaptenen på sin pressträff.

ANNONS

– Jag kan förlåta men inte glömma, sa Bojan Djordjic i sitt uttalade.

Långt samtal: ”Förlåtelse”

Nu har de två pratar ut om saken, det meddelar Svenska fotbollförbundet och Viaplay. De två satt i ett enskilt samtal i över en timme.

– Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags. Därför var det extra fint att ses och städa undan den här händelsen på ett ärligt sätt och vi gjorde det med hjärta och förståelse för varandra, säger förbundskaptenen i ett pressmeddelande som både SvFF och Viaplay skickat ut.

Bojan Djordjic säger i samma pressmeddelande:

– Det blev ett långt, djupt och fint samtal där vi landade i ett samförstånd med förlåtelse åt båda håll. Det som skedde mellan oss är nu utagerat. Det var viktigt för mig att Janne var genuint intresserad av min livshistoria och ville förstå min reaktion och känsla, även om vi kommer från olika generationer och från olika bakgrunder. Det här mötet blev mer givande än vad jag ens trodde på förhand, där fotboll var faktiskt det vi minst pratade om

– Vi är överens om att gå vidare och därmed är saken utagerad, säger Janne Andersson.

ANNONS

LÄS MER:Bojan Djordjic uttalar sig efter bråket med Janne Andersson

LÄS MER:Janne Andersson efter ordbråket: ”Ber om ursäkt om han tolkat det så”

LÄS MER:Reaktionerna efter Janne Anderssons bråk: ”Aldrig sett något liknande”

LÄS MER:SVT-profilen Fouad Youcefi riktar kritik mot Bojan Djordjic

LÄS MER:Janne Andersson i storbråk – rök ihop med Bojan Djordjic

ANNONS