Janne Anderssons svar om Zlatan i landslaget

Janne Anderssons trupputtagning närmar sig och det stora frågan ska få ett svar: kommer Zlatan vara med i VM-kvaltruppen eller inte?
– Hade han sagt att han inte vill vara med, eller om jag hade bestämt att han inte ska vara med hade ni nog fått reda på det redan nu, säger Janne Andersson till Sportexpressen.

ANNONS
|

När Zlatan Ibrahimovic i november fick ta emot sin tolfte Guldboll i karriären öppnade han för att återigen dra på sig den blågula tröjan.

– Jag vill vara på Friends Arena, jag vill att det ska vara den Gula Muren eller den Gula Väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt... Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär, sa han till Sportbladet.

Uttalandet fick förbundskapten Janne Andersson att resa till Milano för att ha ett möte med Milan-stjärnan om en eventuell återkomst till landslaget.

ANNONS

– Mötet var mycket bra och givande, och vi är överens om att fortsätta dialogen framåt, meddelade Janne Andersson efter mötet.

”Då hade ni nog fått reda på det redan nu”

Den 16 mars presenterar Andersson VM-kvaltruppen och den stora frågan är om Zlatan kommer finnas med eller inte.

– Jag tar ju ut truppen och bestämmer vilka som är med och vilka som ska spela. Men hade han sagt att han inte vill vara med, eller om jag hade bestämt att han inte ska vara med hade ni nog fått reda på det redan nu. Det behöver inte betyda att han kommer att vara med, men jag hade inte uttryckt det på det sättet som jag har gjort om diskussionen hade varit död, säger Janne Andersson till Sportexpressen.

Andersson fortsätter:

– Vi har haft ett bra snack, dialogen fortsätter och ni kommer att få reda på vad som gäller den 16 mars.

Zlatan har den här säsongen gjort 14 mål för sitt Milan i Serie A och är en stor anledning till att laget just nu ligger på andra plats i ligan, fyra poäng bakom Inter.

Den 16 mars presenterar Janne Andersson truppen till VM-kvalmatcherna mot Georgien 25 mars och Kosovo 28 mars.

ANNONS
Zlatan har gjort 14 mål för Milan den här säsongen.
Zlatan har gjort 14 mål för Milan den här säsongen. Bild: ALESSANDRO GAROFALO
ANNONS