Jesper Blomqvist berättar om nya livet som pizzakrögare

Jesper Blomqvist gjorde succé i Blåvitt och var med i VM94-truppen.
Nu driver Champions League-vinnaren en pizzarestaurang.
– Det blir en del gliringar från gamla lagkamrater, säger han till DI.

ANNONS
|

Blomqvist vann hela fyra SM-guld med IFK Göteborg och gjorde stor succé när laget spelade i Champions League. Därifrån gick karriären vidare i Milan och sedan till klubbar som Parma och Manchester United. Med det sistnämnda laget vann han Champions League 1998/1999, en säsong som också slutade med en FA-cupvinst och en Premier League-titel. Till råge på allt detta var han en del av det svenska landslag som vann VM-brons 1994.

Trots den framgångsrika karriären som innebar miljontals intjänade kronor berättar han nu i en intervju med Dagens Industri att av detta har han inte mycket kvar.

Detta efter att han anlitat dåliga rådgivare och gjort misslyckade investeringar.

ANNONS

– Det är inget jag går och deppar över i dag. Pengar var aldrig drivkraften för mig. Men det är klart att om jag hade haft lite bättre koll så hade min ekonomi sett helt annorlunda ut efter fotbollskarriären, säger han.

Hittade sitt kall

Exakt hur han blev av med pengar vet han inte men insåg snabbt att han behövde göra någonting annat.

– Det var ju det som var problemet, jag hade ingen riktigt koll på min ekonomi. Det var aldrig så att jag var helt utblottad, verkligen inte, jag har alltid haft pengar. Men jag behövde hitta ett nytt levebröd efter efter fotbollskarriären, inte bara för pengarna utan också för att jag ville hitta en ny passion i livet efter fotbollen, säger han.

Detta hittade han i samband med att han gick en matlagningskurs. Sedan 2018 driver han restaurangen 450 Gradi på Lidingö som säljer pizza, pasta, glass och serverar luncher.

Blomqvist gör det mesta i verksamheten – men håller sig borta från själva matlagningen.

Att han valt att verka i restaurangbranschen har dock väckt reaktioner från fotbollssfären han tidigare verkade i.

– Det blir en del gliringar från gamla lagkamrater som undrar om jag bränt alla pengar och om jag behöver deg. Vissa kanske ser ner på en som ”pizzabagare”, men det kan jag ta. Jag är stolt över 450 Gradi och vad vi gör här. Vi har fått flera priser för våra pizzor, säger Jesper Blomqvist till Dagens Industri.

ANNONS

LÄS MER:”Alla mot allas” miss – om Jesper Blomqvist

LÄS MER:Erica Johansson med i TV4:s Sveriges Mästerkock VIP

LÄS MER:Jesper Blomqvist om nya kärleken – träffades genom Blocket

ANNONS