Jonas Thorsen berättar om cancerbeskedet

Tolfte juni 2021 är dagen då Christian Eriksen kollapsade på Parken.
Samma dag fick danske Jonas Thorsen reda på att cancern var tillbaka.
– Jag minns det klart och tydligt, säger han till danska Offside.

ANNONS
|

Thorsen har gjort fyra landskamper för Danmarks U19-landslag och tre för U20.

Han fostrades i Århus, därifrån han var nära att värvas av Red Bull Salzburg, men blommade ut i Viborg. Där blev han kvar i åtta år.

Han gjorde en säsong i Horsens, innan han tog steget till tyska Eintracht Braunschweig. Thorsen var sedan snabbt tillbaka i Horsens.

2020 tvingades han sedan sätta fotbollen på paus, då han diagnostiserades med testikelcancer. Cancern opererades bort – men mardrömmen var inte över för det.

”Förstår att det inte är bra”

Han hade genomgått en undersökning bara dagar innan den tolfte juni 2021, samma dag som Danmark gick in i fotbolls-EM på hemmaplan.

ANNONS

Medan Thorsen gick i väntans tider utspelades otäcka scener på Parken.

– Vi ser Danmarks öppningsmatch på EM och då kollapsar Christian Eriksen. Vi är helt utom oss själva och kan inte alls förstå vad vi just har upplevt. Jag gjorde en röntgen veckan innan, och jag vet att det finns ett svar i 'MyHealth', säger han i det danska tv-programmet Offside, som görs av Viaplay.

Thorsen fortsätter:

– Med dåliga känslor går vi in ​​och hoppas på ett bra svar. Men det som ligger där, vi kan läsa något som vi inte riktigt förstår, men vi kan förstå att det åtminstone inte är bra och att det inte är som det ska vara, säger han.

Det visar sig att cancern är tillbaka – mindre än ett år efter att han besegrat den.

Det blev ännu en kamp. I oktober förra året stod det klart att Thorsen gått vinnande ännu en gång.

Exakt ett år efter det andra cancerbeskedet, och Christian Eriksens hjärtstillestånd, skrev han på ett ettårskontrakt med sin förra klubb Viborg.

LÄS MER:Christian Eriksen låg död på Parken – nu återvänder han

ANNONS