Joseph Baffo erbjöds häxdoktor: ”Käka moderkaka”

Efter succén med U21-landslaget åkte Joseph Baffo på äventyr i Tyskland. Ett äventyr som kantades av skador och udda rehabiliteringsmetoder. Klubben Duisburg erbjöd honom en häxdoktor.
– Man skulle rehaba i en vecka och käka moderkakan från en häst, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

U21-EM-vinnaren från 2015 Joseph Baffo gör succé i mittlåset i Halmstad tillsammans med kollega Ante Johansson. Paret beskrivs som ett av allsvenskans bästa.

Baffo kom tillbaka till Halmstad inför säsongen 2020, och var med och tog upp laget i allsvenskan. Han har ännu inte hunnit fylla 30, men har redan varit med om mycket under sin spelarkarriär.

Efter U21-succén 2015 flyttade han från klubben till tyska laget Eintracht Braunschweig. Där skrev han ett treårskontrakt och fick en hel del speltid, men han ådrog sig också flera skador.

Efter kontraktet löpt ut flyttade han hem till Sverige för att hålla igång när storklubben HSV, dit han var på väg, ansåg att hans fysiska status inte var tillräckligt god. Efter en stund blev det istället flytt till Tyskland igen för spel med Duisburg. Han var redo för premiär, när han fick en bristning i låret.

ANNONS

Lösningen: Häxdoktor

Som lösning på problemet kom klubben med en udda lösning: En häxdoktor.

– Roligt nog så hade vi en spelare där som kom därifrån som berättade om den här häxdoktorn. Man skulle rehaba i en vecka och käka moderkakan från en häst i kombination med 3-4 pass om dagen. Det hade egentligen inte varit något problem att åka dit eftersom jag ville spela, men det sprack av någon anledning, säger Baffo till Sportbladet.

Istället for han hem till HBK igen, för att låta klubbläkaren Simon Bakkioui ta en titt på skadan. Han föreslog att man skulle spruta in blod i låret för att minska skadetiden.

– Duisburg trodde inte på det, men i och med att det inte blev bättre så skickade de mig till Dortmunds lagläkare. Han sa samma sak som Simon hade sagt ett par månader innan, men då var det redan för sent, säger Joseph Baffo.

Hoppas på landslaget

Idag har han återhämtat sig från skadorna och Baffo själv menar att han inte är sämre än andra spelare i allsvenskan som anser att de borde ta en plats i landslaget. Han hoppas kunna vara en del av Janne Anderssons mannar framöver.

– Jag har fått kallelser till januariturnén två eller tre gånger men inte kunnat åka då jag varit skadad. Jag vet inte inte om man ska kalla det otur, men det har bara inte blivit av. Förhoppningsvis kan man i alla fall vara med i en kommande januariturné, säger han.

ANNONS
ANNONS