Kaká om Ronaldo: ”Är bara en tjock man som går på gatan”

Ronaldo är en av världens genom tiderna bästa fotbollsspelare.
Men i hemlandet är det inte alla som ser honom på det sättet, enligt Kaká.
– Där är han bara en tjock man som går på gatan, säger han.

ANNONS
|

Ronaldo, ibland kallad den brasilianske eller riktige Ronaldo för tydlighet, tog världen med storm i klubbar som Inter, Real Madrid och Barcelona.

Det är många som ser honom som en av de största genom alla tider, vad gäller renodlade anfallare är det få som kan mäta sig.

För sina prestationer på planen utsågs han vid tre tillfällen till världens bäste av Fifa, 1996 blev han den yngste någonsin att få denna utmärkelse.

Med det brasilianska landslaget har han vunnit ett VM-silver och två guld. 2002 vann han skytteligan och gjorde bägge finalmålen mot Tyskland.

”Mer respekterad utomlands”

Trots det är det inte alla som ser hans fullkomliga storhet i hemlandet, det menar den förre landslagskollegan och Milanstjärnan Kaká.

ANNONS

– Det känns konstigt att säga det här, men många brasilianare håller inte på Brasilien. Det händer i bland, när man ser Ronaldo gå runt här, att man tänker: ”wow, det är annorlunda här”, säger han i BeIN Sports enligt Expressen.

Han fortsätter:

– I Brasilien är han bara en tjock man som går på gatan. Det är klart att många brasilianare älskar Ronaldo – jag älskar Ronaldo – men jag upplever att han är mer respekterad utomlands än i Brasilien.

Lyckligtvis verkar det brasilianska landslaget förstå Ronaldos plats i världsfotbollen. När anfallaren Richarlison fick träffa honom under mästerskapet tårades ögonen.

– Han är min idol. Han var någon som inspirerade mig som barn, sa han.

Richarlison och hans lagkamrater fick respass under fredagens VM-kvartsfinal mot Kroatien.

LÄS MER:Otröstlig Neymar kan ha spelat klart i landslaget

LÄS MER:Efter förlusten – Tite lämnar Brasilien

LÄS MER:Kroatien slog ut guldfavoriten Brasilien efter straffdrama

ANNONS