Alhassan Kamara under sin tid i Häcken. Nu ska han lyfta Halmstad.
Alhassan Kamara under sin tid i Häcken. Nu ska han lyfta Halmstad. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kamara: “Hade tio procents chans att spela fotboll igen”

Han jagades av flertal stora klubbar i Grekland och var på toppen av sin karriär – då kom mardrömsskadan som var ytterst nära att avsluta den tidigare Häckenspelaren Alhassan ”Crespo” Kamaras karriär. Men trots bara tio procents chans att kunna spela igen tog sig Kamara tillbaka och nu är han i Halmstad för att visa att han fortfarande håller väldigt hög nivå.

ANNONS
|

Hallå där… Alhassan Kamara som är en av superettans 30 bästa spelare. Hur är din status efter att du slet av knäskålssenan i Grekland i december 2018?

– Knäet mår bra och jag mår bra. Jag tränar för fullt med laget, men sedan beror det lite på hur hårt tränarna vill belasta mig så här i början. Det kan hända att de vill ta det lite lugnt med mig de första två-tre omgångarna. Man måste fortfarande vara lite försiktig och de har en plan för mig.

Hur har tiden varit sedan skadan kom?

– Jag tror inte folk förstår hur illa det var. Jag hade inget kontrakt och fick besked att jag hade tio procents chans att kunna spela fotboll igen. Alla som faktiskt sa att de bryr sig om mig och kan hjälpa mig bara försvann. Alla agenter bara försvann. Jag bara stod helt ensam. Innan skadan var jag i toppform och nästan alla stora lag i Grekland var intresserade. Det var tufft mentalt. Sedan fick jag komma till Halmstad och Simon (Bakkioui, sjukgymnast) började hjälpa mig och klubben visade ett förtroende för mig. Nu kan jag spela fotboll igen, men det har inte varit en lätt resa. Det krävs lite för att träna elva timmar om dagen för att ens kunna jogga igen. Jag måste ge mig själv lite beröm att jag klarat det här.

ANNONS

LÄS MER:Här är superettans 30 bästa spelare

Om vi lämnar det tråkiga med skadan, hur går tankarna inför säsongen?

– Det är ju en tråkig situation med viruset som har påverkat fotbollen väldigt mycket i landet. Men om man är smart måste man utnyttja situationen på ett bra sätt. Vissa spelare kan säkert ta den här situationen som en ursäkt till att inte prestera på topp, men jag tycker det är tvärtom. Man kan ändra en negativ situation till en positiv situation och se till att man gör sig själv ännu bättre. Jag och vi kommer göra allt för att kunna titta tillbaka och säga att vi gjort vad vi kunnat.

Har du höga krav på dig själv inför den här säsongen eller vill du i huvudsak bara känna att du kan spela fotboll igen?

– Jag har väldigt höga krav på mig själv hela tiden och det spelar ingen roll vilken liga jag är i. Är jag frisk och i form så vet jag att det kommer hända stora grejer för mig. Jag ska hjälpa Halmstad och göra det här laget bättre både på och utanför planen. Jag vill göra skillnad och visa alla som sagt att jag inte kan spela fotboll igen att jag kan göra det.

ANNONS

Går Halmstad upp i allsvenskan den här säsongen?

– Allt kan hända i fotboll. Vi har en stor och bra trupp. Det är väldigt bra spelare här, bra ledarteam och det kan hända bra grejer om vi bara följer det Magnus Haglund (tränare) säger åt oss att göra. Sedan vet man aldrig hur det går, men följer vi vår filosofi så kommer resultaten.

ANNONS