Häcken Rosa Kafaji gjorde som hon ville mot IFK Kalmar under söndagen. Hisingslaget vann matchen med 3-0.
Häckens Rosa Kafaji gjorde som hon ville mot IFK Kalmar under söndagen. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Klar seger för Häcken borta mot IFK Kalmar

Toppen mot botten på Guldfågeln arena. Det kunde bara sluta på ett sätt och Häcken körde fullständigt över IFK Kalmar. I andra halvlek var det enda som egentligen skapade nerv ett åskoväder.

|

– En stabil insats, vi gör tre mål och hade bud på tio till kändes det som, säger Anna Anvegård till Viaplay.

Serieledarna BK Häcken mot jumbon IFK Kalmar, hopplöst sist i tabellen, slutade som förväntat. Segersiffrorna skrevs till slut till 3-0 till bortalaget på Guldfågeln arena.

Visst hopp fanns i Kalmar inför matchen. Även om laget står utan seger i tabellen har man de senaste matcherna spelat allt bättre och varit nära poäng mot både Kristianstad och serietvåan Piteå.

Men redan inom matchens tio första minuter hade Häcken radat upp målchanser och Kalmar fick knappt låna bollen i första halvlek.

Anna Koivonen i Kalmarmålet stod för flera svettiga ingripanden, inte minst när hon räddade Elin Rubenssons straff i andra halvlek. Då var matchen redan avgjord.

Kafaji gjorde som hon ville på plan

Målnollan spräcktes av supertalangen Rosa Kafaji. Kafaji som matchen igenom briljerade med sin fina teknik, fick bollen i vänsterposition strax utanför straffområdet, vek in i banan och placerade snyggt in bollen i bortre. Det var hennes tionde mål i Allsvenskan, det borde kanske ha blivit ett par till.

Men Kafaji var inte den enda Häckenspelaren som hade svårt att hitta målet under söndagen.

– Vi slappnade och våra avslut blev lite loja, vi tänkte väl att det nästan gick att passa in bollen i mål, men deras målvakt och deras försvarare ger ju allt, säger Anvegård.

Hon hade åtminstone siktet inställt från distans. 2-0 kom efter att bollen trillat ner framför hennes fötter utanför straffområdet.

Efter halvtid slog Häcken av på tempot. Men fem minuter in i andra halvlek blev Marika Bergman Lundin fri i straffområdet och placerade in 3-0 efter ett mönsteranfall, där flera Häckenspelare var inblandade.

Blixten slog ner i Kalmar

Fram tills dess hade IFK Kalmar knappt haft en tillstymmelse till målchans i matchen. Och uppförsbacken för Kalmar blev ännu brantare när Patricia Fischerova blev frilägesutvisad.

Någon mer nerv i matchen blev det inte förrän i 90:e minuten, då blixten slog ner i närheten av Guldfågeln arena. Spelarna fick gå ut i omklädningsrummet innan matchen kunde blåsas igång igen och städas av.

Häcken tar emot KIF Örebro på fredag på Bravida.