Kritiserade fansbostäderna från Qatar-VM skickas till Turkiet och Syrien

De fick hård kritik under VM i Qatar – nu ska ”containerboendena” bli hem åt hemlösa efter jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

ANNONS
|

Supporterbostäderna under fotbolls-VM i Qatar 2022 fick hård kritik. Fansen betalade runt 2 000 kronor per natt för att bo i containerliknande enkla rum som placerats i långa rader i ökenområden runt Doha. Boende fick bland annat kritik för att vara för varma, för enkla och för dyra.

Nu ska de kritiserade boendena komma till nytta någon annanstans. Reuters skriver att Qatar skickar de containerliknande boendena till Turkiet och Syrien där de ska bli hem åt människor som blivit hemlösa efter jordbävningskatastrofen.

10 000 boenden ska skickas

Nyhetsbyrån skriver att ett fartyg med 350 boenden lämnade Qatar för Turkiet i söndags och att totalt 10 000 boenden är planerade att skickas.

ANNONS

"Med tanke på de akuta behoven i Turkiet och Syrien har vi tagit beslutet att frakta våra boenden till regionen, vilket ger välbehövligt och omedelbart stöd till Turkiets och Syriens folk", säger en tjänsteman i Qatar enligt Reuters.

Över 35 000 människor har hittills rapporterats döda efter förra veckans jordbävningskatastrof i södra Turkiet och norra Syrien och dödssiffran väntas stiga ytterligare. Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR har miljontals människor blivit hemlösa efter skalven.

LÄS MER:Här bor fansen under Qatar-VM – i containrar

LÄS MER:FN: Över fem miljoner syrier kan vara hemlösa

LÄS MER:Svårt att nå jordskalvsdrabbade i Syrien

ANNONS