Laul förlorare i kändisdrabbningen: "Var inget vackert slut"

Jonsered IF, med Robert Laul i startuppställningen, fick efter en jämn batalj se sig besegrade av TV-laget i kändismatchen på Jonsereds IP. Nu lägger Sportbladet-profilen ner fotbollskarriären. – Jag gör som Torbjörn Nilsson och slutar på topp, säger han till GP.

ANNONS
|

TV-laget, där profiler som Pontus Farnerud, Patrik Sjöberg och Patrik Ekwall ingår, är ute på fotbollsturné i Sverige. På tisdagskvällen hadeturen kommit till Jonsereds Idrottsplatsdär kändislaget tog sig an Jonsered IF inför storpublik.

– Det var ett fantastiskt evenemang, mycket folk, så jäkla gemytligt, härligt och familjevänligt. Det var en häftig liten idrottsplats, trots att det ligger mer eller mindre i en storstad. Så vi är jättenöjda, både med evenemanget och resultatet, säger medieprofilen Patrick Ekwall, vars lag efter en jämn drabbning kunde lämna planen som segrare med 4-3.

En som inte var lika nöjd med utgången på matchen var Robert Laul. Sportjournalisten, som under en tid har bott i USA men som nu är tillbaka i Sverige,fick sinfotbollsfostrani Jonsered IF och lagom till kändismatchen återvände han till moderklubben för att dra på sig den guldsvarta tröjan igen. Han tog plats som anfallare i det veteranlag som ställdes mot TV-laget i den första halvleken. – Jag var snabbare förr, det måste jag erkänna. Men det var stort att ta på sig moderklubbens färger igen efter 19 år, säger Laul när han summerar matchen.

ANNONS

I paus var ställningen 2-2, men i den andra halvleken, då Jonsereds a-lag, som till vardags är hemmahörande i division 4,bytte av veteranerna, kunde TV-laget dra det längsta strået och till slut vinna med matchen.

– Såsnacket som går nu är ju att fan vet om vi inte ska slänga in veteranerna i serien resten av säsongen, säger Laul och skrattar.

"Han sprang och gömde sig på kanten"

Inför matchen var hantydlig med att han skulle göra ett försök att få in en tackling på Patrick Ekwall, men mycket till närkamp mellan profilerna blev det inte av.

– Han ramlade in i mig en gång, men det var nog att han blev knuffad,det var inte så allvarligt, haha.Sedan hann han inte komma i närheten fler gånger. Jag tycker bara det var kul att se honom igen, säger Ekwall.

– Han sprang och gömde sig på kanten.Jag kom aldrig riktigt åt honom, men jag fick in en liten tackling i paus. Men det var en ganska snäll match, det var mer skönspel än kamp, sedan får man tolka det hur man vill, säger Laul.

För Patrick Ekwalls och TV-lagets del väntar ny match redan i kväll. Det gör det däremot inte för Robert Laul.

–Så jävla ont som jag har i kroppen i dag, så går jag aldrig ut på en fotbollsplan igen.Det var den 8 augusti 2017 som det tog slut. Och detkänns ju helt rätt att det var på Jonsereds Idrottsplats det fick avslutas.Det var inget vackert slut, men det var ett värdigt slut.

ANNONS

"Ser pigg ut för att vara 52"

Han fortsätter:

–Man får inse sina begränsningar, jag gör som Torbjörn Nilsson (också fostrad i Jonsered), slutar på topp.

Trots att Laul själv känner att fotbollsformen är långt borta kunde Patrick Ekwall inte låta bli att imponeras av 41-åringen, som under sin tid i USA har legat i hårdträning, fysiska status.

–Han var ju för fan en halv Laul jämfört med hur han har sett ut tidigare. Han verkar ha ätit rätt och legat i hårdträning. Det var stor skillnad, även om jag inte sprang runt och tänkte så jävla mycket på det, säger Ekwall och skrattar.

Laul hälsar att han är minst lika imponerad av Ekwall.

– Han ser pigg ut för att vara 52, han höll ta mig fan hela matchen. Jag vete fasen vad han stoppar i sig till frukost, det receptet skulle man vilja ha.

ANNONS