Leo Bengtsson visade vägen när Häcken slog Varberg

Trafikkaos på vägen ner. Prestigeförvärvet Pontus Dahlberg på bänken. Men inget som störde BK Häcken. Leo Bengtsson gjorde ett mål och en assist när Hisingsgänget slog Varberg med 3–1.
– Jäkligt skönt, säger Leo Bengtsson.

ANNONS
|

BK Häcken fastnade i trafikkaos på vägen ner till Varberg.

En trafikolycka på E6 söder om Göteborg gjorde att bortamatchen mot Varberg sköts fram till 19.30.

Ingenting som såg ut att bekomma BK Häcken det minsta.

Efter 26 minuter trollade sig Erik Friberg fram i djupled. Felvänd vände han på en femöring och slog ett inlägg på Leo Bengtsson, som enkelt mötte på bortre stolpen och nickade in ledningsbollen.

Tvåan skulle också komma.

Leo Bengtsson slet sig fri på egen planhalva och drev upp ett anfall. Bollen serverades till Ahmed Yasin som drog in tvåan via bortre stolpen.

– Häcken är så otroligt bra på det där, säger Dplays expertkommentator Stefan Ishizaki.

ANNONS

Leo Bengtssons Messihyllning till Erik Friberg

Leo Bengtsson hyllade Friberg i paus.

– Jättebra aktion av Friberg. Det är lite ”Messikänsla” över det, säger Bengtsson.

– Jag gör det jag är bra på och då får jag med mig ett mål och en assist. Det är inget annat än att fortsätta ligga kompakt i vårt försvarsspel och straffar dem i kontringarna, säger Leo Bengtsson.

Varberg skulle dock få in en reducering i paus. Skyttekungen Astrit Selmani gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han kyligt förvaltade en straff bakom Jonathan Rasheed, som fick fortsatt förtroende trots nyförvärvet av Pontus Dahlberg från Watford.

Rasheed fick också två tunga smällar under matchen. I första halvlek fick han en tryckare av Jesper Modig och i andra fullföljde Jon Birkfelt hårt i en duell där ett knä träffade Rasheed.

Målvakten kunde dock resa sig och spela vidare.

Faltsetas skadad efter målet: ”Ont i nacken”

Häcken, som fram till dagens match ännu inte vunnit på bortaplan i allsvenskan, skulle också göra ett 3-1-mål.

– Jag fick lite ont i nacken efter den skarven, har haft ont där i veckan. Smällen på slutet gjorde det inte bättre, säger Faltsetas till Dplay.

Leonard Zuta slog en hörna från vänster – högst hoppade Alexander Faltsetas som knoppade in trean.

Det var också nära 1–4 på tavlan när inhopparen Gustav Berggren gled igenom i offensivt straffområde men avslutet smet strax utanför.

ANNONS

– Riktigt skönt. Vi gör det väldigt bra i första halvlek fram tills vi leder med 2-0 i alla fall. Sedan släpper vi in dem i matchen lite och de får en straff. Men vi löser det väldigt bra, säger Leo Bengtsson efter matchen.

Bengtsson har nu gjort fyra allsvenska mål under säsongen och verkligen fått det att lossna i BK Häcken efter övergången från Hammarby i vintras.

– Jag trivs skitbra här. Jag har verkligen jobbat på under varje träning och fortsatt göra det jag är bra på, säger han.

Du kände att du hade den här nivån även i Hammarby?

– Absolut. Men det är bara upp till mig själv att ta chanserna jag får, säger han.

BK Häcken tog tre komfortabla poäng och bibehåller sin femteplats i tabellen. Härnäst väntar återigen Varberg på hemmaplan.

Fakta: Så startade BK Häcken

(4-3-3): Jonathan Rasheed – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leonard Zuta – Erik Friberg (Gustav Berggren, 78), Daleho Irandust (Viktor Lundberg, 64), Alexander Faltsetas – Ahmed Yasin, Alexander Söderlund (Johan Hammar, 78), Leo Bengtsson (Adam Andersson, 91)

ANNONS