Lionel Messis hårda ord efter kvartsfinalsegern mot Nederländerna

Lionel Messi har skapat rubriker efter kvartsfinalsegern mot Nederländerna.
Men inte på grund av sina två straffmål utan för hans hård ord i argentinsk tv.
”Stick, dummer”, ska han ha sagt efter matchen.

ANNONS
|

Fredagskvällens kvartsfinal mellan Argentina och Nederländerna blev en riktig rysare. Argentina ledde länge och väl med 2–0, men i matchminut 83:e reducerade Nederländerna. Målskytt var inbytte Wout Weghorst.

Och det var inte slut där.

På en fin frisparksvariant i matchminut 101 var Wout Weghorst framme igen och satte 2–2, och matchen gick till förlängning. Förlängningen bjöd dock inte på några mål och och det hela fick till slut avgöras på straffar.

Väl där var Argentina starkast och fick till slut fira semifinalsavancemang.

Irriterad stämning på plan

Men stämningen var rejält irriterad under och efter matchen. Totalt delade den spanske domaren Antonio Mateu Lahoz ut 16 varningar. Dessutom rörde en situation med Virgil van Dijk, Nathan Aké och Leandro Paredes, där den sistnämnde sköt en boll mot motståndarbänken, upp känslor.

ANNONS

Men den stora snackis blev Lionel Messis hårda ord i argentinsk tv efter matchen. I ett klipp ser man hur Messi spänner blicken i en person utanför bild och ska sedan ha sagt:

– Vad tittar du på, dummer? Stick, dummer. Ja, gå tillbaka in.

Messi till attack mot Wout Weghorst

Enligt SVT:s reporter Johan Kücükaslan ska Messi ha riktat orden mot Nederländernas Wout Weghorst.

– Jag stod bara några meter ifrån och såg allt. Det var mycket känslor och irriterad stämning. Messi kom ut i spelartunneln och då stod Weghorst där och väntade på dopingprov. Då startade tjafset. Det blev aldrig handgemäng men irriterat. Van Dijk fick gå fram och lugna ner dem, säger han till Expressen och fortsätter:

– Det var väldigt oväntat att se Messi så där, han brukar inte mucka gräl. Speciellt inte mot en två meter lång motståndare. Det var ju en rätt stor längdskillnad mellan dem.

LÄS MER:Följ fansens känslor – under galna VM-kvarten mellan Argentina och Nederländerna

LÄS MER:Amerikansk fotbollsjournalist död i Qatar

LÄS MER:Messi efter straffdramat: "Vi fick lida"

LÄS MER:Politiker vill porta Lionel Messi från Mexiko efter tröjincident

ANNONS