Luis Rubiales kysste spanska spelare på munnen

En skandal utspelade sig efter det spanska VM-guldet.
Luis Rubiales, president för det spanska förbundet, kysste flera spelare på munnen.
– Det var inte trevligt, säger Jenni Hermoso enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Spanien vann sitt första VM-guld efter att ha besegrat England med 1-0 i finalen. Efteråt var det idel glada miner i den spanska truppen.

Under medaljceremonin utspelade sig dock skandalscener.

För när de spanska spelarna gick upp på podiet för att motta sina guldmedaljer fanns bland annat den spanske förbundspresidenten Luis Rubiales på plats för att gratulera dem.

När spelarna mötte Rubiales fick de kramar, vissa lyftes upp i luften – men även flera pussar på kinderna. Några spelare, bland annat Jenni Hermoso, greppade han även om huvudet och kysste på munnen.

Hermoso har uttalat sig om händelsen i spansk tv.

ANNONS

– Öh.. Ja, det var inte trevligt alls, säger hon enligt Sportbladet.

Kritiken: ”Ett sexuellt övergrepp”

Kyssen har lett till stor ilska på sociala medier, den brittiska fotbollsjournalisten Colin Millar är en av många som kritiserar beteendet.

”Spanska förbundets president Luis Rubiales beter sig inte okej här. Det här är en spelares höjdpunkt i karriären”, skriver han på plattformen X, tidigare Twitter.

Den franska journalisten Assia Hamdi rasar även hon på plattformen X.

”Presidenten för det spanska förbundet kysser Jenni Hermoso på munnen. Det är toxiskt ... och innan kollegorna inom media säger annat: Nej, det är inte ett nedsteg. Det är ett sexuellt övergrepp”.

I skrivande stund har varken det spanska förbundet eller Luis Rubiales uttalat sig om händelsen. Däremot ska Rubiales, enligt Fotbollskanalen, skämtat om händelsen i en spelares livesändning på Instagram och sagt att laget ska fira ”fira bröllopet mellan Jenni (Hermoso) och Luis Rubiales” när laget reser till Ibiza för att fira guldet.

Anmäl dig till nyhetsbrevet Johnssons sportguide

Andreas Johnsson ger dig det du behöver för att hänga med i sportsnacket – en lättsam guide till en snårig sportvärld.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

LÄS MER:Besvikelsen efter finalförlusten: "Väldigt nära"

LÄS MER:Guldmakare efter kaoset: "Ett jobbigt år"

LÄS MER:Vi har en ny fotbollsvärld – och en ny VM-vinnare

ANNONS