Maddy Cusack död – 27 år gammal

Sheffield United har sorg.
Damlagets vicekapten Maddy Cusack har dött, blott 27 år gammal.
– Det här är hjärtskärande nyheter, säger klubbens vd Stephen Bettis.

ANNONS
|

Maddy Cusack representerade Leicester, Birmingham och Aston Villa innan hon 2019 skrev på för Sheffield Uniteds damlag. Där hon blev en nyckelspelare som spelade sin 100:e match för klubben under fjolårssäsongen.

Utöver det blev hon även utsedd till vicekapten, samt jobbade som marknadschef för klubben.

Nu har Sheffield, som spelar i den engelska andraligan, gått ut med det tragiska beskedet att Maddy Cusack dog under onsdagen, endast 27 år gammal.

”Sheffield United är förkrossade över berätta den tragiska nyheten om att Maddy Cusack har dött”, skriver klubben på sin hemsida.

Sheffield Uniteds vd: ”Hjärtskärande”

Någon dödsorsak nämns inte i klubbens uttalande. Däremot skriver Sheffield att man tittar på hur man ska hylla Maddy framöver.

ANNONS

– Det här är hjärtskärande nyheter för alla på Bramall Lane. Maddy var unik och var en del av flera olika lag inom Sheffield United och blev populär bland alla som hade kontakt med henne, säger Sheffield Uniteds vd Stephen Bettis.

Han fortsätter:

– Samtidigt som klubben tar in nyheten och ska ta sig framåt kommer vi erbjuda största möjliga stöd till Maddys familj, vänner och kollegor.

Klubben får nu stöd av bland annat det engelska fotbollsförbundet FA som har gjort ett uttalande kring den tragiska nyheten.

”Vi är alla förkrossade över beskedet om Maddy Cusacks död. FA, Lionesses (damlandslaget), The Women’s Super League (högstaligan) och the Women’s Championship (näst högsta ligan) sänder en tanke och sina kondoleanser till Maddys familj, vänner, lagkamrater och alla i Sheffield United”, skriver förbundet.

Sheffield skriver att man inte kommer ge några ytterligare kommentarer i nuläget och ber att både klubben och Maddys familj får en tid för sig själva.

LÄS MER:Häcken chanslösa i Europa League-debuten

LÄS MER:Hur trovärdig är Gais satsning på ett damlag?

LÄS MER:Spanska landslaget höll pressträff i Göteborg

ANNONS