Mason Greenwood byter klubb – efter skandalen

Han har inte spelat fotboll på 588 dagar. Men under transferfönstrets sista timmar blev skandalspelaren Mason Greenwood klar för en flytt till spanska Getafe.

ANNONS
|

Han spåddes en lysande framtid på fotbollsplanen efter en tidig succé hos Manchester United. Men sedan januari 2022 har Mason Greenwood inte spelat en enda minut, då hoppade han in mot Wst Ham.

För i samma veva greps han av polis.

Då misstänkt för våldtäkt och misshandel av sin flickvän. Kort därefter släpptes han men ett par månader senare greps han igen.

När han greps första gången stängdes han av från spel och träning av Manchester United. I februari i år kom beskedet att utredningen var nerlagd efter att flera vittnen dragit sig ur.

Någon dom kom aldrig.

Men Mason Greenwood har inte fått komma tillbaka till Manchester United där det varit stora protester mot honom.

ANNONS

Tidigare i år kommenterade han anklagelserna mot honom.

– Jag accepterar fullt ut att jag gjorde misstag... och jag tar min del av ansvaret, sade han då till Sky Sports.

Byter klubb – fansen rasar

Men nu ser det ut som att han ska få spela fotboll igen trots allt.

För trots kritiken mot honom har spanska Getafe valt att plocka in engelsmannen på ett lån över den här säsongen, där fansen rasade i kommentarsfältet över att man plockade in Greenwood.

”Flytten gör det möjligt för Greenwood att börja bygga upp sin karriär i väg från Manchester United. Klubben kommer att fortsätta att erbjuda sitt stöd till Mason och hans familj under denna övergångsperiod”, skriver Manchester United på sin hemsida.

Kontraktet med Manchester United sträcker sig till 2025 för Mason Greenwood som gjort 35 mål på 129 matcher för den engelska storklubben.

ANNONS