Mats Gren: ”Olof Mellberg var självklart en intressant tränare”

Det blev Poya Asbaghi som blev ny tränare i IFK Göteborg efter Jörgen Lennartsson. Det hade dock mycket väl kunnat bli Olof Mellberg som tog över.
– Jag pratade med Olof, säger dåvarande sportchefen Mats Gren i GP-sportens podd ”031 Fotboll”.

ANNONS
|

Tålamodet var slut hos IFK Göteborg och Jörgen Lennartsson fick sparken under säsongen 2017 när det stormade en hel del uppe på Kamratgården.

Där och då började arbetet med att hitta hans ersättare.

Resterande delen av säsongen leddes laget av Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson.

I processen med att hitta en ny tränare var det flera namn som var högt upp på listan hos Blåvitt.

Namn som Jimmy Thelin, Andreas Brännström och Olof Mellberg.

– Det är namn som har varit uppe och som vi diskuterat och även pratat med en del, ja, säger dåvarande sportchefen Mats Gren i GP-sportens podd ”031 Fotboll”.

ANNONS

Mest uppmärksammad blev jakten på Olof Mellberg.

Den tidigare landslagsspelaren var hemma hos Mats Gren i hans lägenhet och hade ett långt samtal.

Ett samtal som Mats Gren hävdade bestämt bara skulle ha handlat om mittbacken Carl Starfelt.

Nu bekräftar han dock sitt och IFK Göteborgs intresse för Olof Mellberg som mycket väl hade kunnat bli ny tränare i klubben.

– Olof Mellberg var självklart en intressant tränare som vi ville prata med – och som jag pratade med. Jag vill inte gå in på detaljer, men det var olika saker som gjorde att vi till slut landade på Poya (Asbaghi). Om det var Olof eller någon annan som vi hade pratat med så var det flera av de tränarna som vi hade tyckt var intressant. Sedan kan det falla på det ena eller andra.

I podden blir det även en hel del annat.

Mats Gren ger sin syn på varför IFK Göteborg misslyckats som klubb de senaste fem åren, han berättar om besluten som han ångrar idag, sitt egna ansvar i misslyckandet, hur han fick sparken på Hawaii och avslöjar dessutom flera av värvningarna som aldrig blev av.

ANNONS