Mix Diskeruds ursäkt efter tweeten

Helsingborg föll mot nykomlingen Varberg i den allsvenska premiären. Då twittrade HIF-nyförvärvet Mix Diskerud och rörde upp känslor. Nu ber han om ursäkt och menar att tweeten tolkades fel:
– Jag förstår att det blev fel när reaktionerna kom, säger han i ett mejl till FotbollSkåne.

ANNONS
|

I lördags presenterades den förre Blåvitt-spelaren Mix Diskerud av Helsingborgs IF.

Under måndagen spelade laget allsvenska premiär mot nykomlingen Varberg Bois och Diskerud satt på läktaren och såg sitt lag förlora med 3-0.

Efter förlusten twittrade Diskerud:

”En positiv grej var att ett västkustlag tog tre poäng. Framåt Västkusten”.

Tweeten väckte upp känslor i HIF-led och togs senare bort.

– Vi på insidan är ungefär lika förvånade och ställer oss på samma frågebänk kring detta. Tweeten är fullständigt oacceptabel. Här har vi efter många sorger och bedrövelser, med corona och elände, gått in i en premiär mot ett taggat Varberg och blir överkörda. Vi som är på insidan känner oss fullständigt bedrövade, sa HIF-ordföranden Krister Azelius till Fotboll Skåne och fortsatte:

ANNONS

– Att då Mix av något skäl, personligen känner jag inte honom tillräckligt väl för att förstå varför, skickat en sådan tweet är inte okej. Om det här var ett försök att vara rolig var det inte alls roligt. Nu när vi har haft kontakt med honom har den tweeten tagits bort.

Helsingborgs ordföranden Krister Azelius.
Helsingborgs ordföranden Krister Azelius. Bild: PETTER ARVIDSON

Diskerud: Tolkades fel

Diskerud bad senare och ursäkt i en ny tweet:

”För mig är Helsingborg starten av Västkusten. Jag beklagar starkt om tweeten blev missuppfattad. Den var INTE sarkastisk. Inga onda avsikter”.

För FotbollSkåne utvecklar han via mejl – och menar att tweeten tolkades fel :

”Jag förstår att det blev fel när reaktionerna kom. Alla förluster tar såklart hårt på supportrarna och alla engagerade i klubben. Och det vägde nog in”.

Han fortsätter:

”Jag beklagar. Och jag ber verkligen om ursäkt till alla i och runt HIF som har tagit illa upp.”

ANNONS