Modric söker formen

ANNONS
|

26-åringen är en av Premier Leagues bästa mittfältare, kanske en av världens främsta på sin position. Ska Kroatien lyckas i EM krävs en Modric i storform. Men efter några trögflytande månader i norra London har Tottenhams gunstling mycket att fundera på.

Modric har blommat ut sedan han flyttade till White Hart Lane från Dynamo Zagreb under sommaren 2008 och har blivit en måltavla för ligans större klubbar.

Tottenhams ordförande Daniel Levy avfärdade en handfull saftiga bud från lokalkonkurrenten Chelsea under förra året. Tottenham jublade, för Modric stannade. Och levererade.

Men i takt med Tottenhams svikande form har kroaten också tappat sin spets. Förbundskapten Slaven Bilic, som håller Modric som en huvudingrediens i sin raka 4-4-2, har jobbat med mittfältaren sedan har var 17 år gammal.

ANNONS

– Jag kände redan från första året jag jobbade med honom att han hade potentialen att bli en av de bästa mittfältarna i Europa. Det visade sig att jag hade rätt, sade Bilic i en intervju med the Telegraph.

Källor: the Daily Mail, the Telegraph, goal.com, soccerstats.com

Vägen till EM: Tvåa i sin grupp bakom Grekland. Play off-spelade mot Turkiet där 3-0 hemma följdes upp med 0-0 borta och EM biljetten säkrades.

Tidigare EM-slutspel: 3 (som självständig nation).

Grupp C:

Spanien, Italien, Irland, Italien

Kroatiens matcher:

10 juni: Irland-Kroatien (20.45)

14 juni: Italien-Kroatien (18.00)

18 juni: Kroatien-Spanien (20.45)

Namn: Slaven Bilic

Ålder: 43 år

Nationalitet: Kroatien

Förbundskapten sedan: 2006

Kul fakta: En gitarrspelande, advokatutbildad frispråkig tränare som förutom modersmålet talar tyska, italienska och engelska flytande.

Fifarankning: 8.

Bästa målskytt: Niko Kranjcar (4mål)

Flest varningar: Darijo Srna

Främsta meriter: VM-brons 1998.

Bästa export: Fetaost. Gjord på får- eller getmjölk förhöjer den en salad till vilken öppningsmatch som helst.

Kroatien: Det europeiska sönderfallets första riktigt goda effekt. Jag var knappast ensam om att njuta över EM-96 och VM-98-årgången med Davor Suker och Zvonomir Boban. Annat läge nu. Vad kan Slaven Bilic krama ur sitt sista landslagsuppdrag för Kroatien? Får svårt att gå vidare.

ANNONS