Öis kryssade efter regnkaoset

Matchen mot AFC fick skjutas upp efter torsdagens brutala skyfall. När den väl spelades klart – 17 timmar senare – kryssade Öis.
– Det här får inte bli rutin, säger Viktor Lundberg om den bisarra matchen,

|

19:00 på torsdagen var planen att sparka igång mötet mellan Öis och AFC Eskilstuna. Men vädret hade andra planer.

När hela himlen öppnade sig, och vi bjöds på åskoväder, fick matchen skjutas upp. Den var tänkt sparkas igång senare under kvällen, så blev det också.

Men bara i två minuter. Domare, ledare och spelare kom överens om att regnet som samlats på planen omöjliggjorde vidare spel under torsdagen.

– Det tycker jag kanske att man kunnat förutse … Om man kastat ut bollen bara hade man nog märkt det. Vi kunde inte ens slå en avspark, säger Viktor Lundberg.

Istället fick mötet flyttas till 11:00 på fredagen. Gräsmattan godkändes, vilket innebar att vi kunde ta vidare där vi avslutat dagen innan.

17 timmar efter att matchen blåsts igång står det klart att det blir delad pott.

Det ska Öis både vara nöjt och missnöjt med. Sett till hur det såg ut på planen var AFC klart bättre.

– Vi fick aldrig igång något spel, säger tränare Brynjar Gunnarsson.

Första halvlek var värst.

– Då dominerade AFC, säger Alexander Ahl Holmström.

– Vi inledde dåligt, säger Nicklas Bärkroth.

”Katastrof”, sa Lundberg till halvtidsintervjun med Discovery, men har samlat sig efter matchen.

– Vi hade inte bollen, ändå lyckades vi göra mål. Det är starkt, säger han.

Stjärnornas första mål

För även om Victor Fors gav AFC ledningen efter en kvart skulle kvitteringen sitta precis innan pausen. Ett inlägg från vänster hittade en fri Lundberg i straffområdet. Därifrån gjorde han sitt första mål i den rödblåa tröjan.

– Det är alltid kul att göra första målet. Nu hoppas jag att det blir fler, säger han.

Öis var bättre i andra, men inte övertygande på något sätt.

När Amar Mushin gjorde 2–1 för AFC var det inte på något vis oförtjänt. Öis genomförde då flera byten och satte en högre press.

Det gav utdelning när man lyckades stressa fram en felpassning som landade vid inbytte Bärkroths fötter. Sargon Abraham, även han nyss inkommen från bänken, tog en avledande löpning, varpå Bärkroth kunde avancera.

Strax utanför straffområdet slog han till – bollen gick i nät, även hans första mål i Öis.

Efter målet, 2–2 som kom med kvarten kvar, hade det kunnat gå lite hur som helst. Det är från denna period som Öis-missnöjet härstammar.

Öis-frustration: ”Rött kort”

För med bara minuten kvar slet sig inhopparen Alexander Ahl Holmström fri. Innan han hunnit sätta fart gick han ned i en duell.

Öis, och lagets supportrar, ropade på frilägesutvisning. Det blev inte ens frispark. Efter matchen var flera framme hos domaren, ett mindre tumult utbröt. Publiken buade.

– Jag skulle aldrig filma där. Jag kommer ju fri! Det är frispark och rött kort, säger Ahl Holmström.

– Jag tycker att det är helt otroligt, säger Bärkroth om beslutet.

– Jag tror att alla på Gamla Ullevi upplevde det på samma sätt. Att ”Alex” var först på bollen och att det var frispark, säger Gunnarsson.

Samtliga har förståelse för situationen, även om frustrationen var påtaglig. För det blev inga fler mål i matchen, som slutade 2–2.

– I slutet får man ändå känslan av att vi kunnat stå här med tre poäng. Men det är en sådan match, det är lägen åt båda håll. Vi behöver vinna nu, det räcker inte att bara inte förlora, säger Bärkroth.

Nej, för resultatet innebär att man nu åter ligger på nedflyttningsplats.

Härnäst väntar Örebro borta för Öis. Den matchen spelas på måndag.

Så startade Öis

(4-3-3): Robin Wallinder – Elias Gustafsson, Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sangré, Anton Andreasson – Kevin Ackermann (Eric Nohlgren, 86), Arvid Brorsson (Anel Rashkaj, 73), Viktor Lundberg (Sargon Abraham, 73) – Herman Sjögrell (Nicklas Bärkroth, 62), Olle Johansson (Alexander Ahl Holmström, 46), Isak Dahlqvist