Nora Rönnfors klar för AIK

Under sina tre säsonger med Mölndalsklubben har hon varit med och tagit Jitex upp i elitettan. Nu är anfallaren Nora Rönnfors klar för damallsvenska nykomlingen AIK.
– Det är dags för nästa steg, säger Nora Rönnfors.

ANNONS
|

21–åringen började karriären i Landvetter IF men kom till Jitex Mölndal första gången redan som 14–åring. 2015 spelade hon en match med klubben i Elitettan men året därpå drog hon av korsbandet och flyttade till Hovås Billdal IF.

2018 var hon tillbaka i Jitex och därmed med på resan när klubben tog sig tillbaka till Elitettan. Den gångna säsongen har hon gjort nio mål, flest i Jitex när laget slutade sexa i Elitettan.

– Det var så roligt att få representera en så meriterad klubb och att få vara med och ta den tillbaka till eliten. Jag är jättestolt över att ha deltagit i den resan och över min insats och jättetacksam för tiden i klubben, säger Nora Rönnfors.

ANNONS

– Det är med blandade känslor jag lämnar då jag trivts väldigt bra. Även om det inte är det så känns Jitex som min moderklubb och det har varit som ett andra hem. Men nu är det dags för ett miljöombyte och nästa steg.

Nu väntar spel på högsta nivå: ”kommer glara det galant”

Hennes nya klubb, AIK FF, vann Elitettan 2020 och därmed väntar nu spel i damallsvenskan för Nora Rönnfors.

– Jag är jättepositiv till det och det känns som jag kommer klara det galant. Det blir en rolig utmaning. Och AIK känns som rätt plats. De är nykomlingar som kommer från en väldigt bra säsong. Det är en bra förening med en bra verksamhet bakom.

Vad tror du om era möjligheter som nykomlingar?

– Det kommer gå bra tror jag. Så får vi se lite, jag har inte varit där än utan ser fram emot att ansluta i januari. Serien blir ju lite annorlunda också med fler lag och färre som åker ut så då förbättras oddsen. För mig personligen är ambitionen helt klart att vi ska klara oss kvar.

Nu blir Stockholm din nya hemstad – hur känns det?

– Jag tror jag kommer trivas. Jag har varit där mycket och har en del kompisar där uppe så det ska inte vara några problem. Det blir inte så stor omväxling från Göteborg och jag trivs i en större stad. Så det ska bli jätteroligt!

ANNONS

Nora Rönnfors har skrivit på ett treårigt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

ANNONS