Ny förlust för Utsikten – självkritiskt i halvtid: ”Katastrof”

Utsikten förlorade mot Trelleborg.
Då var Karl Bohm, som gjorde sin första start sedan långtidsskadan, kritisk mot lagets insats i halvtid.
– Katastrof, säger han i sändningen på Max.

|

Utsiktens resultat har blandat och gett under höstsäsongen. Inför lördagens hemmamatch mot Trelleborg på Bravida Arena kom ”Kiken” närmst från en förlust mot tabelljumbon Gif Sundsvall.

I startelvan fanns det saker som stack ut. Karl Bohm gjorde sin första start för säsongen, vilket även talangen Dijar Ferati, född 2008, fick göra – som aldrig tidigare hade startat en match i superettan.

– Det är en oerhört spelintelligent 15-åring som ser det mesta. Han gör bara bättre och bättre på träningarna hela tiden och han har verkligen förtjänat att starta, sa tränaren Bosko Orovic om Ferati inför matchen.

Men det skulle bli en ny tuff match för Utsikten, som förlorade igen. Slutsiffrorna skrevs till 0–2 där Trelleborg klev av planen som segrare.

Självkritiskt Utsikten i paus: ”Katastrof”

När matchen startade var det ett ställningskrig som utspelade sig på Bravida Arena.

Det tog tid för matchbilden att sätta sig och lagen turades om att få målchanser.

Trelleborg fick det första läget – efter en kvart. Då var det Pierre Larsen som blev serverad en fin boll framför mål och hittade avslut. Men Elias Hadaya stod för en jätteräddning och såg till att ”Kiken” kunde spela vidare utan tidigt underläge.

Utsikten hade få klara målchanser i första halvlek, men det farligaste kom från Karl Bohm som brände av ett skott från distans som svepte precis över mål.

På övertid, i den 47:e minuten, gjorde Trelleborg 1–0. Othmane Salama tog emot bollen i straffområdet och satte in den i mål.

I pausintervjun på Max var Karl Bohm kritisk mot sitt lags insats.

– Hela inledningen är helt katastrof. Vi får inte till pressen och har ingen struktur i det vi vill göra. Det finns inte mycket vi tar med oss efter de här 45.

Om sitt avslut säger han så här:

– Det var väl det enda vi hade. Något mer inspel i boxen kanske, men det räcker inte. Det är mycket som inte stämmer.

Ny förlust fullbordad

Det blev tyngre för ”Kiken” i andra halvlek.

I den 66:e minuten utökade Trelleborg sin ledning, genom Pierre Larsen som tog revansch på sig själv efter sin tidigare målchans i matchens inledning.

Utsikten hade svårt att träffa rätt och fick således inte in bollen i nät. För Trelleborgs del blev det inte heller några fler mål.

Matchen slutade 2–0 till Trelleborg.

Jesper Brandt, lagkapten i ”Kiken” efter matchen i Max:

– Trelleborg gjorde en bättre match än oss. De var mer samspelta och vann rättvist, säger han och fortsätter:

– Det är besvikelse i dag. Vi behöver jobba oss till trepoängare igen. Det får bara depp i dag, men redan i morgon måste vi börja jobba hårt igen.

I nästa omgång ställs Utsikten mot Oddevold på bortaplan. Den matchen spelas på fredag, avspark 19:00.

Så startade Utsikten:

(4–4–2): Elias Hadaya – Daniel Hermansson (21’ Kevin Rodeblad Lowe, 46’ Robin Book), Jesper Brandt, Sebastian Lagerlund, Malkolm Moenza – Allan Mohideen – Alexander Faltsetas (75’ Predrag Randelovic), Ivo Pekalski (46’ Suleman Zurmati), Dijar Ferati (46’ Albin Skoglund)– Karl Bohm, Lucas Lima.