Nytt kryss för IFK Göteborg – tio raka utan seger

Återigen misslyckades IFK Göteborg att vinna. Krysset mot Västerås var lagets tionde (!) raka utan seger och bottenstriden kommer att fortsätta hela vägen in.
– Det finns ingen av oss som kommer att kasta in handduken, säger Gustav Svensson.
– Man ska inte gräva graven innan det behövs, säger Joachim Björklund.

ANNONS
|

Ödesveckan för Blåvitt, var det ja. Först ut var bottenkonkurrenten Halmstad där det bara blev en pinne för IFK Göteborg efter att man sent räddat en poäng den gången. Mot jumbon Västerås blev det återigen en poäng.

Det slutade 1–1 efter att Gustaf Norlin gett de blåvita en drömstart men Västerås kom tillbaka. Där det i den andra halvleken kunde ha slutat lite hur som helst där båda lagen vaskade fram fina målchanser.

Där Gustaf Norlin fick ett nytt kanonläge, men missade.

– Jag borde ha gjort fler mål idag, såklart. Jag ska också göra det bättre när de kvitterar. Jag är den förste som räcker upp handen där och ser mig i spegeln. Jag ska göra det bättre och det ska vi alla göra, säger han.

ANNONS

För ja.

Kryss igen, alltså. Det innebär tio (!) raka utan seger för IFK Göteborg och då är det omöjligt att lämna bottenträsket. Med sex omgångar kvar är det en poäng till kvalplatsen och två till nedflyttning.

– Vi är medvetna om det och givetvis hade vi gärna ändrat på det men det är svårt då de matcherna redan är spelade. Vi fokuserar på det vi har framför oss och vi gör matcher nu där vi nosar på segrarna, samtidigt måste trepoängarna in. Det kommer att bli en fajt till sista matchen men killarna visar upp en bra moral och vi tror på det och kör på, säger Joachim Björklund efteråt.

Hur är det att vara i det här läget med så få matcher kvar?

– Vi kan inte gräma oss över tappade poäng utan vi måste se framåt. Vi har en uppåtgående trend i allting utan poäng. Sedan har vi en väldigt bra lagsammanhållning och man ska inte gräva graven innan det behövs.

Stor ilska hos spelarna i Blåvitt efteråt: ”Bara oss själva att skylla”

Efteråt var frustrationen över ännu en match utan seger stor hos de blåvita spelarna. Något som visade sig i omklädningsrummet där flera spelare skrek ut sin frustration och det ekade i väggarna.

– Vi alla är ruskigt besvikna och ja, vi har bara oss själva att skylla. Det är vi som är här som ska göra det här och vi måste prestera bättre än det vi har gjort. Vi alla måste titta oss i spegeln nu, säger Gustaf Norlin.

ANNONS

– Vi vet om situationen och läget som det är. Det är klart att vi hade räknat med tre poäng mot Halmstad eller Västerås, säger Gustav Svensson.

Nu blev det inte det, hur känns det?

– Ja, du? Det är klart att det är jobbigt, det är klart det är det. Nu får man smälta det här och det får bli en dyster kväll, ännu en dyster kväll och sen får man ta tag i det imorgon igen.

Hur många dystra kvällar orkar man?

– Ja ... det vette fan ... tills det vänder. Så är det. Det finns ingen av oss som kommer att kasta in handduken och inte fajta in i döden på detta. Om det är något som är positivt så är det att vi har en stark grupp och det kan vara jävligt viktigt i slutet av säsongen. Vi kommer köra på och kämpa tills det är slut och sista matchen är spelad.

Derby nästa för Blåvitt: ”Gais är i oerhört bra form”

För IFK Göteborg återstår det alltså sex matcher av den här allsvenska säsongen. Här närmast väntar Gais i ett glödhett derby på Gamla Ullevi, ett grönsvart gäng som stormat fram den här säsongen.

– Ett derby är alltid ett derby, säger Joachim Björklund och fortsätter:

ANNONS

– Vi vet alla att Gais är i oerhört bra form och stått för ett par imponerande insatser. Det brukar dock åka ut rätt genom fönstret när det väl är derby. Vi kommer att göra en bra insats och det är kul att spela ett derby. Det är ingen omöjlighet att vi vinner.

Så startade IFK Göteborg: 4–2–3–1

Jacob Karlström – Jonas Bager (Emil Salomonsson, 45) Gustav Svensson, August Erlingmark, Anders Trondsen (Oscar Wendt, 75) – Kolbeinn Thordarson, David Kruse (Adam Carlén, 61) – Gustaf Norlin, Ramon Pascal Lundqvist, Paulos Abraham – Lars Skjellerup (Linus Carlstrand, 84).

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg

LÄS MER:En IFK Göteborg-seger som betyder allt och inget

LÄS MER:Så har IFK Göteborg fått ordning på Laurs Skjellerup: ”Vi har vänt på alla stenar”

LÄS MER:Ola Larsson och Stefan Billborn om vänskapen med varandra

ANNONS