Tobias Sana trivs i rollen som ”playmaker”. Arkivbild.
Tobias Sana trivs i rollen som ”playmaker”. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Oavgjort mellan Örebro och Örgryte

Hampus Gustavsson höll nollan för Öis som dock inte heller fick någon utdelning åt andra hållet.
Återstarten i Superettan blev en mållös tillställning för de rödblå – som behåller sin plats i tabellen.

ANNONS
|

Få det senaste om Öis – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Öis och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Rödblått.

Klicka här för att följa Öis

Örgryte avslutade vårsäsongen med en viktig seger.

Och när det var dags för återstart av Superettan så var de blåröda sugna på att fortsätta på den vägen. Med allt att vinna. En seger mot Örebro skulle innebära ett lyft från nedflyttningsplatsen.

Första halvlek förehöll sig mållös på Behrn Arena där Örebro stod för de flesta avsluten. Öis fick ändå ett par möjligheter i hemmalagets straffområde.

I 16 minuten försökte Vindehall på ett första ledningsmål genom ett rejält långskott, som gick över. Även Mujanic och Sulisufaj fick ett par lägen, men det gick inte hela vägen.

När domaren blåste av kunde de första 45 minuterna summeras till en jämn serie frisparkar och hörnor från båda sidor.

ANNONS

”Jobbigt och varmt”

Öis tränare Andreas Holmberg har tidigare sagt till GP att framgångsreceptet för en vinst mot Örebro är att vara påkopplade hela matchen, något som var utmanande för spelarna i tryckande sommarvärme.

– De kommer inte åt oss i pressen, vi håller bollen ganska bra men måste ha mer tålamod. Vi måste fortsätta på den inslagna vägen. Det är jobbigt, det är varmt och man måste vara noggrann när man håller i bollen, säger Tobias Sana till Max (tidigare Discovery+) i paus.

Sana, som inte startat sedan andra omgången fick spela som ”playmaker” i matchen. En central roll han trivs i.

– Det är min riktiga roll. Jag känner mig bra i den, jag vill ha mycket boll men vi måste försöka spela oss loss så vi kan komma till mer farligheter, det är mitt jobb.

Andra halvlek bjöd dock inte heller på några vidare överraskningar, fram till 57 minuten där Örebro fick sitt första riktigt farliga anfall. Men en snabb räddning från Gustavsson städade undan den risken.

Det gav mersmak för hemmalaget som fortsatte att trycka på mot Öismålvakten, och nästa anfall kom knappt någon minut senare. Därefter kommer ett par farliga ryck till från Örebro, som höll Öis i eget målområde större delen av andra halvlek.

ANNONS

Men Hampus Gustavsson stod pall hela vägen.

Det blev därmed bara ett poäng för Öis som är kvar på nedflyttningsplatsen.

– Vi ska vara det laget som styr och ställer, men jag tycker inte vi kom upp i nivå idag. Det var jävligt varmt. Men vi blir bättre dag för dag, så jag är inte orolig, säger Amel Mujanic till Max efter matchen.

Nästa match spelas mot Oddevold på hemmaplan den 29 juli.

Så startade Öis (4–5–1)

Hampus Gustavsson – Anton Andreasson (Aydarus Abukar), Mikael Dyrestam, Christoffer Styffe (Abdoulaye Faye), Jonathan Azulay – Isak Dahlqvist, Charlie Vindehall, Tobias Sana (Nicklas Bärkroth), Amel Mujanic, Daniel Paulsson – Edi Sulisufaj (Noah Christoffersson).

LÄS MER:Holmberg och Styffe: Så ska Örgryte klättra i tabellen

LÄS MER:Öis oväntade roll – i striden kring Reinfeldts framtid

ANNONS