Öis knep årets första poäng – efter superräddning

Mållöst i Uddevalla.
Då tog Örgryte sin första poäng i årets superetta.
Poängräddare blev målvakten Hampus Gustafsson som gjorde ett par kvalificerade räddningar.

|

Det var verkligen ingen välspelad fotbollsmatch på Rimnersvallen i Uddevalla den här måndagskvällen. Gräsmattan såg extremt svårspelad ut, vilket omöjliggjorde spel i högt tempo.

– Vi vinner som ett lag, kryssar som ett lag och förlorar som ett lag. Vi kom hit för att vinna, men det var en tuff bortamatch på en plan där bollen studsar ganska mycket. Det är lika för båda lagen och vi fick med oss en poäng, säger Örgrytes Tobias Sana till Discovery plus.

”Kan önska mer av vårt anfallsspel”

I den första halvleken hade Oddevold ett par halvlägen till följd av fasta situationer, medan Örgrytes Tobias Sana sjabblade bort en kanonmöjlighet. Oddevoldsförsvaret slarvade och Sana fick bollen nära mål men lyckades inte få kontroll på den. Det var signifikativt för de första 45 minuterna.

– De har några fasta situationen där bollen kan dimpa ner som vi får vara beredda på. Sen kan man önska lite mer av vårt anfallsspel. Men det är svårspelat där ute, sa Öis-kaptenen Daniel Paulson till Discovery plus i paus.

Örgryte spelade 0–0 mot Oddevold på bortaplan. Hampus Gustafsson stod för en stark räddning i andra halvlek som räddade Öis. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Oddevold det bättre laget i andra

I den andra kom Oddevold ut klart starkare och pressade Öis högt, men målvakten Hampus Gustafsson räddade göteborgarna, framför allt vid ett avslut från nära håll i 74:e minuten. Bollen gick precis utanför efter att Gustafsson fått en hand på den. Öis höjde sig också något i andra, men anfallsförsöken slutade allt som oftast med en felpassning.

I slutet uppstod ytterligare lägen. Oddevold hade en frispark tätt över och Anton Andreasson nickade någon meter över ribban efter ett superinlägg av Daniel Paulson.

Om det var något lag som förtjänade att vinna var det Oddevold men båda lagen är nog tillfreds med den delade poängen.

– Det är bara upp på hästen igen och fortsätta. Då kommer segrarna för oss, säger Sana.

Så startade Öis (3–4–3)

Hampus Gustafsson – William Svensson, Jonathan Azulay, Abdoulaye Faye – Isak Dahlqvist, Erion Sadiku, Amel Mujanic, Daniel Paulson – Nicklas Bärkroth, Edi Sylisufaj, Tobias Sana