Öis skalp – lämnar botten efter seger mot Skövde

Öis fina form fortsätter. Under söndagen tog Sällskapet sin tredje vinst på fyra matcher – när Tobias Sana öppnade målkontot för säsongen.
– Skönt, men det viktigaste var att vi vann, säger veteranen efter målet som skickar upp Öis på en niondeplats i superettan.

ANNONS
|

I den 33:e minuten slog Anton Andreasson till på Södermalms IP. Efter en skottfint i straffområdet gick hans högeravslut in på första stolpen. Därmed ledde Öis, efter ett mål som inte såg otagbart ut.

Men Örgryte IS bad inte om ursäkt. I matchminut 90 utökade Tobias Sana till 2–0 med en kylig bredsida efter att ha spelats fram av Noah Christoffersson.

– Noah vinner bollen och spelar den i djupled till mig. Jag är fri typ från halva plan, får lite tid på mig och ser att backen kommer ikapp mig. Det var bara att skjuta med vänstern på första stolpen runt målvakten. Det var skönt, men det viktigaste var att vi vann, säger Sana om fullträffen.

ANNONS

”Kan ganska mycket bättre”

Huvudtränare Andreas Holmberg:

– Jag tycker att vi inte gör vår bästa prestation, om man säger så. Vi kan göra det ganska mycket bättre.

Samtidigt berömmer han det låga försvarsspelet och kontringarna.

Hur viktigt är det för er att vinna trots att ni inte är det bästa laget?

– Det är skitviktigt, vi behöver poäng. Vi har ju gjort flera matcher i år som har varit bättre prestationsmässigt, men förlorat.

Aydarus Abukar klev av planen efter en smäll, men kommer snart vara tillbaka i spel, tror huvudtränare Andreas Holmberg.
Aydarus Abukar klev av planen efter en smäll, men kommer snart vara tillbaka i spel, tror huvudtränare Andreas Holmberg. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Sällskapet är i fin form för tillfället. På de fyra senaste matcherna har de vunnit tre och spelat lika en mot Örebro. Närkingarna står också för motståndet hemma på Gamla Ullevi i nästa omgång av superettan, 12 augusti.

– Vi har jobbat med det vi tror på under en längre tid. Jag tycker vi blir bättre och bättre hela tiden. Nu är den stora skillnaden att vi inte får stora svackor i matcherna. Vi har mer eller mindre kunnat göra de här 90-minutarna som är stabila, säger Holmberg.

Klättrar trots målkungens exit

När målkungen Edi Sylisufaj lämnade Örgryte IS kom farhågor om vem som egentligen ska få nätet att rassla för Sällskapet. Sedan dess har Noah Christofferson gjort hattrick mot Oddevold och en assist mot Skövde medan Sana alltså öppnade målkontot under söndagen.

ANNONS

– Det är klart att det är viktigt, de andra behöver steppa in och börja göra mål. Vi har vetat det hela tiden att vi har individuellt skickliga målskyttar i laget, säger Holmberg.

Öis ligger på en nionde plats efter söndagens vinst, med två poäng ner till kvalplats.

LÄS MER:Sportchefen Pontus Farnerud om att Öis tappar Edi Sylisufaj till Landskrona

LÄS MER:Öis-kaptenen Daniel Paulson borta i veckor

LÄS MER:Höjdpunkter Skövde – Öis

ANNONS