Ola Larsson är ny teknisk direktör i IFK Göteborg.
Ola Larsson är ny teknisk direktör i IFK Göteborg. Bild: IFK Göteborg

Ola Larsson blir IFK Göteborgs tekniska direktör

Någon ny sportchef skulle IFK Göteborg inte ha. Istället letade man efter en teknisk direktör och nu har man hittat Ola Larsson, 45, som tar över det sportsliga arbetet uppe på Kamratgården.

ANNONS
|

Pontus Farnerud fick sparken från IFK Göteborg i februari 2022. Sedan dess har klubben varit utan en sportchef. Istället delades det arbetet upp på flera olika personer.

– Det handlar om att få fram maximalt av de personer och kompetenser vi har hos oss så att IFK Göteborg når ännu fler framgångar. Fokus är på att skapa de bästa förutsättningarna för att lyckas. Nu ser vi över organisation i detalj och vi arbetar hela tiden med att stärka upp den för framtiden, sa klubbdirektören Håkan Mild då.

Någon ersättare kom aldrig.

Men klubben tänkte till slut om ändå.

Det behövdes en ersättare.

ANNONS

Dock inte som sportchef utan nu istället för rollen som teknisk direktör. En position som ska ”ansvara för och leda det dagliga arbetet av herrlagets sportsliga verksamhet”, skriver IFK Göteborg.

Mannen som får den posten?

Det är Ola Larsson som jobbat i akademierna för både BP och Hammarby. Senaste uppdraget var i Hammarby, som just teknisk direktör, en post han lämnade för ett år sedan.

– Det finns en stark organisation och samtidigt en enorm potential i IFK Göteborg. Jag kommer att arbeta med att både driva arbetet på kort sikt och att ha ett långsiktigt perspektiv. Vi vill bygga en stabil grund där vi tydligt pekar ut vilken väg vi vill gå för att nå hållbar utveckling och sportsliga framgångar, säger han i ett pressmeddelande.

Håkan Mild om rekryteringen: ”Blev tidigt vår huvudkandidat”

Håkan Mild har flera gånger nyligen pratat om att klubben och han själv varit ute efter att hitta en teknisk direktör. Ett arbete som nu alltså är över och klubbdirektören är nöjd över att ha hittat Ola Larsson.

– Det känns självklart väldigt bra att vi knyter just Ola till oss. I rekryteringsprocessen blev han tidigt vår huvudkandidat. Den bilden har förstärkts för varje steg vi har tagit. Ola har ett visionärt, innovativt och samtidigt tydligt strukturerat sätt att arbeta med de sportsliga frågorna, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Olas roll som teknisk direktör är att se till att vi följer de processer och kriterier vi bestämmer oss för. Med Ola tar vi ett rejält grepp om vår egen framgång och hur vi bygger föreningen på ett strategiskt sätt. Det gäller allt från spelidé till träningsmetodik, scouting- och rekryteringsarbete. Vi är redan i gång med att ta fram den nya verksamhetsplanen för den kommande flerårsperioden och där är Ola central för vår sportsliga satsning.

LÄS MER:Internt missnöje med Håkan Mild på Kamratgården

LÄS MER:IFK Göteborg är en förlust närmre nedflyttning till superettan

LÄS MER:Åtta dagar mellan match – vad har IFK Göteborg då gjort?

ANNONS