Örgryte IS körde över Landskrona BoIS

Örgryte avslutade säsongen på bästa möjliga sätt mot Landskrona – en 4-0-seger kan man ju inte vara annat än nöjd med.
Och hemmalaget fick stående ovationer av publiken efter att ha gjort den bästa säsongen på tio år.

|

Säsongsavslutningen mellan Örgryte IS och Landskrona BoIS blev en segstartad historia. Bollen växlade jämnt mellan Landskrona och Örgrytes planhalva men inte helt överraskande hade Öis dock ett visst övertag – annat hade de väl inte väntat sig mot bottenlaget Landskrona.

Fotbollsmässigt var detta Örgrytes bästa säsong på tio år, men ändå fick de kämpa mot Landskrona – som visade tydligt i spelet att de inte hade något att förlora.

På läktarna trängdes tappra supportrar, trotsat kylan och regnet – en avslutning i sann Göteborgsanda.

Första halvlek blev dock en riktigt trist historia för publiken, om man ser till chanser och mål.

– Vi spelade inte riktigt som vi var överens om i början. Första halvlek spelade vi inte bra, säger Öis tränare Thomas Askebrand.

Montiel spräckte nollan

Lagkapten Jacob Ericsson, Gustav Ludwigson och poängsprutan Diego Montiel utmärkte sig alla tre genom flera bra sprinter och lägen, men det dröjde ända till den 43:e minuten innan bollen faktiskt hittade i mål genom Diego Montiel.

Efter nätrasslet valde 23-åringen att dra av sig match-tröja. Under fanns en vit t-shirt med texten "min kapten" - på ryggen fanns nummer 14 och namnet Paulson. En hyllning till lagkaptenen som drog korsbandet senast mot Halmstad.

– Han har gjort en fantastisk säsong och jag vill stötta honom, han är en fantastisk fotbollsspelare. säger Montiel.

Paulson var på plats och bevittnade krossen - han var dock inte medveten om Montiels t-shirt.

– Han blev jätteglad och han sa att han fick gåshud.

Ryckte i andra halvlek

Vad som sades i paus är det ingen som vet förutom laget själva, men det var ett nytänt Öis som klev in i andra halvlek.

På en gång satte de press på Landskrona som fick svårt att hänga med i tempot. I 53:e minuten sätter Daniel Sliper 2-0.

Inte kort därefter hade man en superchans att dryga ut ytterligare, men den stoppas av ett allt mer stressat Landskrona.

De valde då att utnyttja sitt första byte, vilket också Örgryte gjorde mellan Lars Mendonca Fuhre och Jesper Jörnvik.

Ett lyckat drag, visade det sig. Jesper Jörnvik petade in 3-0 i 78:e minuten, hans första mål för Örgryte och dessutom första på elitnivå.

– Det är mitt första mål i superettan. Klart det är alltid kul att göra mål eftersom det är ett kvitto på att man gör något bra, säger Jörnvik.

4-0 kom strax därefter inför en lycklig hemmapublik genom Gustav Ludwigson.

– I andra halvlek förbättrar vi oss. Vi spelar på rätt ställen och har ett bra kantspel. Kul att killarna orkar lyssna på en i slutet av serien, säger Askebrand.

Fyra blir också Örgrytes placering i tabellen, den bästa sedan 2008.