Örgrytes stora lättnad – tog första segern för säsongen

Det krävdes åtta försök – men nu har Öis slutligen vunnit sin första match för säsongen.
Det står klart sedan Gif Sundsvall besegrats på Gamla Ullevi med 1–0.
– Tio av tio, underbart! Den här hade vi väntat på. I dag skulle vi bara vinna, säger Öis-stjärnan Nicklas Bärkroth som hoppade in och stod för en avgörande assist.

ANNONS
|

Öis hade noll segrar på sina sju första matcher i superettan. Nu är sviten bruten – efter att tabelltian Gif Sundsvall besegrats på Gamla Ullevi.

Matchen inleddes jämnt där Sundsvall vaskade fram en het målchans redan efter fem minuter. Med knappa kvarten spelad var det Öis tur att skapa sin första målchans.

Noah Christoffersson tog fart från vänsterkanten efter en längre boll och tog sig förbi både en och två försvarare – innan han avlossade ett tungt skott som i slutändan smet utanför mål.

Öis spelade periodvis fyndigt och tog över spelet ju längre halvleken tickade på. Problemet, som så många gånger förr under säsongen, var återigen att det för sällan resulterade i rena målchanser.

ANNONS

Och när läget väl dök upp fanns inte självförtroendet där. Ett praktexempel var när Christoffersson återigen tog sig loss och kom till ett vasst läge – men i stället för att skjuta valde anfallaren att hålla i bollen, vilket resulterade i att Sundsvall kunde bryta tämligen enkelt.

– Jag skulle gjort ett mål, det tycker jag. Men det kommer väl, säger Christoffersson till Discovery om situationen i paus.

– Det är vi som har bollinnehavet, men nu ska vi bara sätta lägena och vinna matchen.

Bärkroth visade vägen till första segern

Redan i paus byttes Öis-stjärnan Nicklas Bärkroth in för andra matchen i följd, efter en längre skadeperiod. Något som gav Sällskapet ytterligare en dimension och mer skärpa i anfallsspelet.

Tio minuter in i halvleken drog Erion Sadiku nytta av den påfyllda energin och avlossade ett tungt skott utifrån, som Oscar Jonsson fick stora problem med men lyckades avvärja till en hörna.

Fem minuter senare var det lurige Hady Saleh Karims tur att skapa en vass målchans – men även den här gången var Oscar Jonssons händer skillnaden mellan kryss och ledning för Öis.

I den 64:e minuten skulle det så efterlängtade målet komma. Noah Christoffersson tajmade en högerhörna från Bärkroth perfekt och nickade in ledningsmålet för Öis via stolpen – till hemmapublikens lättade jubel.

ANNONS

Ju längre klockan tickade mot 90 minuter, desto mer tog Sundsvall över för att forcera in ett kvitteringsmål. Öis försvarade däremot väl och kunde, trots en sen stolpträff från Sundsvall, rida ut stormen till en första, tung seger för säsongen.

Nicklas Bärkroth byttes in i paus och slog den avgörande assisten till Öis segermål.
Nicklas Bärkroth byttes in i paus och slog den avgörande assisten till Öis segermål. Bild: MICHAEL ERICHSEN

– Tio av tio, underbart! Den här hade vi väntat på. I dag skulle vi bara vinna, säger en skinande glad Nicklas Bärkroth efter matchen.

Hur var det att få sjunga segersången i omklädningsrummet igen?

– Det var nästan som att man hade glömt av den! Det var längesen nu. Det kändes underbart så klart, säger han och fortsätter:

– Vi har kämpat och haft det väldigt tufft resultatmässigt. Jag tycker att prestationerna har varit tillräckligt bra för att vinna någon eller några matcher, men vi har inte fått in det lilla sista som krävs. I dag tycker jag att vi får det.

Skillnaden som gav segern: Bestämdhet och desperation

Skillnaden gentemot de tidigare, segerlösa, matcherna hittar Nicklas Bärkroth i spelarnas inställning som han tycker hade skruvats upp ytterligare till tisdagens match.

– Jag tycker mig se en skillnad i bestämdheten och desperationen att vinna. Vi har gjort det bra men inte över tillräckligt stora perioder tidigare, i dag tycker jag att vi visar att vi ska vinna.

ANNONS

– Det är en bra prestation. Vi gör vad som krävs för att vinna och är värd att vinna.

Så startade Öis mot Sundsvall (4–3–3)

Mathias Nilsson – Linus Tagesson, Christoffer Styffe, Marcus Haglind Sangré, William Svensson – Jonathan Drott (Nicklas Bärkroth, 45), Erion Sadiku, Hampus Dahlqvist (Jonathan Azulay, 87) – Isak Dahlqvist, Noah Christoffersson (Mubaarak Nuh, 84), Hady Saleh Karim.

LÄS MER:Nicklas Bärkroth tillbaka efter tuffa tiden – hoppas på vändning för Öis

LÄS MER:Viktor Lundberg och Nasiru Moro i ordkrig efter blodiga scenerna

LÄS MER:Fem punkter efter Örebro SK–Öis

ANNONS