Oscar Pettersson klar för IFK Göteborg

Oscar Pettersson är klar för IFK Göteborg.
Det meddelar klubben på sin hemsida.
– Blåvitt känns som helt rätt val för mig, säger den förre BP-spelaren.

ANNONS
|

Oscar Pettersson började sin fotbollskarriär hos Djurgården men har spelat för Brommapojkarna de senaste två säsongerna. Under den perioden har han hunnit med 59 matcher där han har gjort 24 mål och 16 assist i Allsvenskan och Superettan.

Nu väntar en fortsatt karriär hos Blåvitt. 23-åringen har skrivit på ett kontrakt över fyra år hos klubben.

– Det är alltid speciellt att komma till ett nytt lag men mina intryck och det jag har hört om de andra spelarna är att det är en bra grupp. Det visade de ju också när de löste den tuffa situationen som Blåvitt var i under säsongen. Jag vill vara med och lyfta laget en bra bit uppåt i tabellen nästa år, säger Pettersson i ett uttalande på hemsidan.

ANNONS

Ola Larsson, teknisk direktör hos IFK Göteborg, säger att Oscar Pettersson kommit till Blåvitt för att konkurrera om anfallsplatserna.

– Hans attityd och inställning sticker ut för oss och det faktum att han är en poängspelare. Han har egenskaper som kommer att ge oss ytterligare spets i vår offensiv och jag tror att våra supportrar kommer att gilla det de kommer att få se av honom 2024.

– Vi vet om att det har varit tuff konkurrens om Oscars signatur men jag fick en positiv känsla redan första gången vi pratade med varandra. Han väljer oss lika mycket som vi väljer honom.

Oscar Pettersson kommer börja träna med det nya laget i januari.

LÄS MER:Nu byts Gamla Ullevis gräsmatta ut – ska var i toppskick i mars

LÄS MER:Oscar Wendt förlänger med IFK Göteborg: ”Är enbart spelare”

LÄS MER:William Lundin lämnar IFK Göteborg för Degerfors – så går Blåvitt vidare

LÄS MER:Jens Askous planer för IFK Göteborg – så ser framtiden ut

ANNONS