Patrik Karlsson Lagemyr opererad – lång rehab väntar

IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr skadade sig i senaste matchen och är opererad, det skriver klubben på sin hemsida. Nu väntar nästan ett års rehab.
– Vi kommer vara där för honom på alla sätt och vis, säger tränaren Roland Nilsson.

ANNONS
|

Patrik Karlsson Lagemyrs säsong är över.

IFK Göteborg skriver på sin hemsida att 23-åringen skadade sig i förra matchen, mot Örebro. Man skriver att han fick en skadekänning i slutet av första halvlek.

”Det visade sig tyvärr att skadan var såpass omfattande att han behövde opereras”, skriver klubben.

– I dagsläget är det svårt att precisera exakt hur lång rehabilitering som krävs, men målet är att Paka ska vara tillbaka till höstsäsongen 2021, säger Calle Persson, fysioterapeut, till hemsidan.

IFK Göteborg skriver på sin hemsida att man inte vill precisera för skada det rör sig om.

ANNONS

Patrik Karlsson Lagemyr har tidigare varit borta med två allvarliga knäskador. Den senaste, en korsbandsskada, var han tillbaka från när årets allsvenska säsong inleddes i juni – då hade han varit borta från planen i nära ett år.

– Nu börjar en ny tuff tid för Paka och vi kommer att hjälpa honom med allt vi kan, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

LÄS MER:Lagkamraterna om ”Pakas” skada: ”Det är för jävligt”

Den pågående säsongen, där IFK Göteborg slåss i botten av allsvenskans och just nu ligger på 13:e plats, precis över kvalstrecket, har Paka spelat i 20 av 26 matcher och stått för fem mål.

Blåvitts tränare Roland Nilsson säger att klubben nu kommer finnas där för den kreative mittfältaren på alla sätt.

– Det är väldigt tråkigt för både Paka och oss. Han måste själv landa i det här och sedan kommer vi vara där för honom på alla sätt och vis, säger han.

ANNONS