Bild: MICHAEL ERICHSEN

Paulos Abraham: ”De här tre matcherna kommer vara avgörande”

IFK Göteborg är inblandade i bottenstriden.
Nu kommer tre matcher i rad mot Halmstad, Västerås och Gais. Tre matcher som är otroligt viktiga för lagets överlevnad i allsvenskan.
– Jag tror att de här tre matcherna kommer vara avgörande för resten av hösten, säger Paulos Abraham.

ANNONS

Tre gånger om mot Häcken i derbyt tog IFK Göteborg ledningen. Ändå blev det ”bara” en poäng efter att Ali Youssef nätat i matchens allra sista sekunder och skickat in bollen till 3–3.

En insats som de blåvita ändå var ganska nöjda med.

– Jag tycker att vi gör en stark insats. Sedan direkt efteråt är det svårt att känna den här känslan av att vi tagit ett steg framåt för vi förlorar egentligen två poäng mer än att vi tar en. Det är tufft tajt inpå men ju mer man reflekterat så finns det mycket bra att ta med sig. I stort sett var det en bra match från laget, säger Paulos Abraham i GP-Sportens fotbollspodd ”Inga Dönare”.

ANNONS

Ni har ändå sagt flera gånger att ni är på rätt väg, ändå tar ni ofta ett par steg tillbaka efter en bättre insats?

– Ja, precis. Det är så det har varit många gånger men vi måste bara fortsätta tro på det. Det är den enda vägen att gå och det är bara försöka ta med sig så mycket som möjligt från matchen. Det kommer tre matcher otroligt tajt inpå som är väldigt viktiga för framtiden. Jag tror att de här kommer vara avgörande för resten av hösten.

Den 22-årige yttern har levererat trots lagets kräftgång. Sju baljor har det blivit från hans fötter den här säsongen. Något som gjort att snacket om hans framtid bara ökat på sistone.

Samtidigt verkar han inte vara säker på att han blir kvar i klubben.

– Jag vet på riktigt inte hur det kommer att bli. Jag har pratat väldigt, väldigt lite med klubben om hur deras tankar går. Jag vet inte hur det ser ut utifrån. Jag har verkligen ingen aning men gissar på att det här snacket kommer komma upp väldigt snart för det går mot slutet av säsongen.

Vill du vara kvar?

– Det är klart jag trivs väldigt bra här. Jag har fått ut mycket och tror på att den här klubben har mycket mer att ge. Det är klart jag är hundra procent öppen för att stanna men man får också se över sina alternativ och kolla hur situationen ser ut efter säsongen och ta allt då. Men jag stänger absolut inga dörrar för att stanna i Blåvitt.

ANNONS

Vad vill du se från klubben om du ska stanna?

– Såklart en bra plan för hur det ska se ut i framtiden. När jag kom till klubben fick jag en presentation av spelsätt och hur man ville använda mig och jag minns hur det såg ut i Blåvitt för ett år sedan ... hur de spelade då ... det var jag inte så intresserad av att spela på det sättet. Men när jag får en bra plan presenterad och vad de tänker om mig som spelare och lag så lockade det mycket. Något liknande nu som passar mig och klubben.

Två andra stjärnor med på länk

Förutom snack med Paulos Abraham gästas podden även av Gais skyttekung Alexander Ahl Holmström som pratar om sin och lagets framfart och allt snack om en flytt till Polen, Josefine Rybrik är även hon med och pratar om mardrömslottningen för Häcken med Arsenal.

Förutom det blir det mycket annat, vi går igenom derbyt mellan Häcken och IFK Göteborg, pratar om Philip Trollérs kampanj för Gustav Lundgren till landslaget och allt gnäll i Borås.

Det och mycket mer i veckans avsnitt.

ANNONS