Pia Sundhage uppges få sparken efter VM-fiaskot

Brasilien missade slutspel i VM. Nu rapporterar brasilianska Globo Esporte att svenske förbundskaptenen Pia Sundhage får sparken.

ANNONS
|

Frankrike och Brasilien var de två stora favoriterna att ta sig vidare från sin grupp under fotbolls-VM i sommar – men endast det förstnämnda landslaget lyckades göra det.

För Brasiliens del slutade i stället mästerskapet i ett dunderfiasko efter att man inte lyckats göra mål på Jamaica i den sista och avgörande matchen.

– Det är riktigt sorgligt. Vi hade höga förväntningar och vi startade VM bra, men här är vi nu och vi måste acceptera det, sa den svenske förbundskaptenen Pia Sundhage i Viaplays sändning.

Nu ser fiaskot ut att ha fått konsekvenser för Sundhage. Enligt brasilianska Globo Esporte ska Brasiliens fotbollsförbund ha bestämt sig för att sparka Pia Sundhage.

ANNONS

Har kontrakt över nästa OS

Pia Sundhage har tidigare varit förbundskapten för USA:s landslag, med vilka hon bland vann två OS-guld och ett VM-silver. Efter tiden i Amerika tog hon över det svenska landslaget och ledde dem hela vägen till ett OS-silver i Rio 2016.

Sedan 2019 har hon haft ansvaret i Brasilien och hennes nuvarande kontrakt ska sträcka sig över OS nästa år, men av uppgifterna att döma kommer hon alltså få sparken innan dess.

LÄS MER:Elin Rubensson om VM-succén – och en eventuell utlandsflytt

LÄS MER:Förbundets uppmaning: Avgå Rubiales

LÄS MER:Jamaica ute ur VM – efter första insläppta målet

ANNONS