Pressat Elfsborg kryssade mot Brommapojkarna

Elfsborg höll på att duka under mot Brommapojkarna för första gången sedan 2018. Men matchen slutade 3– 3 efter stor dramatik i slutminuterna.

|

Söndagens möte mot Brommapojkarna blev en tung start Elfsborg som kom urladdat från 120 minuter och straffdrama mot Molde i torsdagens Europa League-playoff.

Oscar Hiljemark hade kastat om elvan mot BP med bland annat Michael Baidoo och Niklas Hult på bänken. Samtidigt fick Johan Larsson vara med från start, för första gången sedan tränarbytet.

Förändringar som Hiljemark hoppades skulle ”bidra med hög energi” sa han till Max innan avspark.

Men det blev Brommapojkarna som tog ledningen efter sju minuters spel, när Nikola Vasic smet innanför Elfsborgsförsvaret och placerade in bollen bakom Isak Pettersson.

Blott fem minuter senare kom ännu ett bakslag för Elfsborg när Dyhr Thomasen satte sig ner och därefter tvingades gå av efter en skadekänning.

Det skulle dock komma en gulsvart kvittering, genom Rami Kaib som med en vänsterspark via krysset sätta sitt andra allsvenska mål.

Men därefter överraskade BP ännu en gång det gulsvarta försvaret genom ett till synes enkelt nickmål av Alex Timossi Andersson och det stod 2–1 till hemmalaget vid paus.

Rami Kaib var inte nöjd med den gulsvarta prestationen.

– Det är alltid kul att göra mål men just nu betyder det ingenting. Vi måste komma upp i nivå bättre på bollen och bli bättre utan boll. Jag tycker BP får styra matchen dit dem vill, säger han till Max i pausen.

Baidoo kvitterade på straff

En kvart in i andra halvlek gjorde Hiljemark dubbelbyte där både Hult och Baidoo gjorde entré och genast förflyttade sig spelet mer in på Brommapojkarnas planhalva.

Det blev också Baidoo som fick göra en favorit i repris från Europa-playoffen och stabilt putta in ett mål från straff för Elfsborg, som därmed hade kommit tillbaka en andra gång den här matchen.

I 84:e minuten åkte Elfsborg på en riktig kalldusch igen. BP:s Alexander Jensen sköt en frispark som inledningsvis såg ut att gå via Ludvig Fritzon, som var offside, till gulsvart mål. Målet dömdes därför först bort, men efter en diskussion domarna emellan fick BP målet godkänt, och då i stället med Jensen som målskytt.

– Jag tycker ändå att han (Fritzon) påverkar spelet, men det är väldigt svår situation att döma såklart, säger Niklas Hult till Max om situationen.

Elfsborgs anfall svarade dock snabbt, genom en retur på skott från Michael Baidoo fick Simon Hedlund, efter 20 minuter spel i matchen, in 3-3 för gulsvart.

Därefter var det farligt nära att bli 4-3 för hemmalaget efter dramatik i målområdet, men domaren blåste istället frispark till BP.

Och det blev inga fler mål utan Elfsborg fick med sig tre mål och ett kryss i protokollet från Stockholm.

– Det var en väldigt svängig match. Jag tycker vi är lite okoncentrerade, det är tre fasta situationer de gör mål på idag. Men jag är stolt över att vi kommer tillbaka efter en sådan urladdning vi hade mot Molde, säger Niklas Hult till Max efter matchen.

Nästa match i allsvenskan blir mot Halmstad den 15 september.

Så startade Elfsborg (3–4–3)

Isak Pettersson – Buhari Ibrahim, Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Johan Larsson (Simon Hedlund), Jens Jakob Dyhr Thomasen (Besfort Zeneli), Andri Fannar Baldursson, Rami Kaib (Niklas Hult) – Ahmed Qasem, Wolji Jalal Abdullai, Eggert Aron Gudmundsson (Michael Baidoo)