Martin Pringle i Eskilsminne 2018. I Örgryte 2020?
Martin Pringle i Eskilsminne 2018. I Örgryte 2020? Bild: AVDO BILKANOVIC

Pringle var nära Gais – har nu träffat Öis

I somras kopplades han ihop med tränarsysslan i Gais. Nu har Martin Pringle träffat Örgryte, erfar GP.
– Jag kommer varken bekräfta eller dementera någonting, säger han.

ANNONS

Bosko Orovic fick sparken – och Gais gav sig ut på en ny tränarjakt.

Det var juli då. En lösning behövde komma på plats relativt snart.

I den vevan kunde GP berätta att Martin Pringle var en av kandidaterna till tränarposten. Klubben hade undersökt 48-åringens tillgänglighet och även tagit referenser.

LÄS MER:Han kan ta över Gais

Det blev dock aldrig 100-procentigt konkret. Gais gick ju på Tomas Erixon tillslut.

Kanske kommer Pringle ändå att leda ett Göteborgslag 2020? Vem som styr Örgryte framöver är ju högst oklart.

Thomas Askebrand innehar jobbet nu, men hans kontrakt går ut efter säsongen.

GP har tidigare rapporterat att Håkan Ericson, tidigare förbundskapten för U21-landslaget, är en kandidat.

ANNONS

LÄS MER:Håkan Ericson aktuell för Örgryte IS

Nu kan Martin Pringle läggas till på den listan. Enligt uppgifter till GP har parterna träffats, något GT var först med att rapportera.

– Just nu känner jag att jag inte vill kommentera någonting. Det har varit mycket runt mitt namn, men jag kommer varken bekräfta eller dementera någonting. Det känns onödigt. Jag vill visa respekt mot klubbarna och personerna som är där, säger Pringle själv som förövrigt fanns på plats för att se Örgrytes möte med Degerfors (1–1) på Gamla Ullevi under tisdagen.

– Självklart blir det att folk spekulerar, men jag har varit på Gamla Ullevi och tittat på Örgryte minst fyra gånger i år! Och jag har varit i Trelleborg, Halmstad, Varberg ... Och i Helsingborg där jag bor.

"Många saker som ska falla på plats"

Pringles senaste tränaruppdrag var Eskilsminne IF. Han tillhörde klubben i tre och ett halvt år och förde den till en fjärdeplats i division 1 säsongen 2018 (klubbens bästa sportsliga prestation någonsin) innan han lämnade i mitten av november.

Sedan dess har han varit klubblös.

Är du sugen på ett nytt tränaruppdrag, Martin?

– Jag började som tränare 2002, direkt efter spelarkarriären egentligen. Och jag har haft en klubb varje år ända sedan dess. När det inte dök upp något som jag inte tyckte var värt att hoppa på i fjol kände jag att jag kunde ta ett år. Nu känner jag att jag behöver börja jobba! Inte att jag måste, men jag vill göra något. Jag har åkt runt och tittat på mycket fotboll, nu vill man få ut de tankar och idéer man har sett. Se om man kan applicera de på ett antal spelare.

ANNONS

– Sedan är det många saker som ska falla på plats innan du får möjligheten, men nu tycker jag att jag i alla fall har det som jag behöver för att det ska göra det!

Under spelarkarriären tillhörde Pringle klubbar som Helsingborg, Benfica och Charlton. Det ska också sägas att han har varit tränare i Örgryte tidigare, då assisterande. Året var 2008.

ANNONS