Puyol pudlar – efter svaret när Casillas ”kom ut”

Iker Casillas kom ut som gay, ett inlägg som sedan raderades.
Till detta gav förre landslagskompisen Carles Puyol ett skämtsamt svar.
Nu har den tidigare Barcelonaspelaren bett om ursäkt för sina ord.

ANNONS
|

Det blev en märklig röra på Twitter under söndagen.

Först publicerades ett inlägg på fotbollsikonen Iker Casillas Twitter.

”Jag hoppas att du respekterar mig: Jag är gay. Glad söndag”, löd tweeten, som låg ute i över en timme.

Under tiden som den låg ute hann Carles Puyol, tidigare lagkapten i Barcelona och lagkamrat med Casillas i landslaget, skriva ett svar.

”Tiden har kommit för oss att berätta vår historia, Iker”, skrev han tillsammans med en emoji av ett hjärta och pussmun.

Först försvann Puyols svar, sedan Casillas tweet. En stund senare berättade Casillas att han blivit hackad.

”Tur att allt är i ordning. Jag ber om ursäkt till alla mina följare. Och naturligtvis extra mycket till HBTQ-gemenskapen”, skrev han.

ANNONS

Spanska journalister menade att Casillas inte alls blivit hackad, utan hade skrivit inlägget som ett svar till den spekulation som media ägnar sig åt gällande hans dejtande.

Sågas: ”Respektlöst”

Det skulle dock visa sig att Puyol inte blivit hackad. Därför har han nu pudlat via sin Twitter.

”Jag har begått ett misstag. Jag är ledsen för mitt klumpiga skämt, jag menade ingenting illa men det var fullkomligt opassande ändå. Jag förstår att jag har sårat många. All min respekt och mitt fulla stöd till HBTQ-rörelsen”, skriver han.

Den enda öppet homosexuella mannen som nu spelar elitfotboll, australiensaren Josh Cavallo, är kritisk till söndagens soppa.

”Att Iker Casillas och Carles Puyol skämtar och förlöjligar att komma ut inom dagens fotboll är en stor besvikelse. Det är en tuff resa som HBTQ-personer tvingas genomgå. Att se mina förebilder, dessa legendarer, skämta om att komma ut är fullständigt respektlöst”, skriver han på Twitter.

LÄS MER:Iker Casillas kom ut som gay – inlägget togs bort

ANNONS