Rosa Kafaji lämnar Häcken – klar för giganten Arsenal

Häckens stjärna Rosa Kafaji är på väg att lämna Hisingen.
Enligt uppgifter till GP är 21-åringen på plats i England just nu för att göra klart med den engelska giganten Arsenal.
Om inget oförutsett händer väntas hon presenteras under måndagen.

ANNONS
|

Rosa Kafaji anslöt till Häcken från AIK 2022.

Sejouren startade med en skräckskada, men när hon väl kom tillbaka har hon utmärkt sig som en seriens allra bästa spelare. Under tiden har supertalangen etablerat sig i det svenska landslaget.

Succén har inte gått obemärkt förbi. Uppgifter från Arseblog har tidigare cirkulerat gällande att Arsenal jagar Kafaji. Den engelska giganten tränas av svensken Jonas Eidevall och i truppen finns svenska landslagsstjärnor som Stina Blackstenius, Amanda Ilestedt och Lina Hurtig.

Enligt sajten har även Chelsea, Barcelona och Lyon varit ute efter 21-åringen, som saknades i truppen som spelade träningsmatch mot Brann under lördagen.

ANNONS

Väntas presenteras i morgon

Men det blir inte någon flytt till varken Spanien, Frankrike eller de blå delarna av London.

GP kan nu avslöja att Rosa Kafaji är klar för en flytt till Arsenal. Stortalangen är på plats i England i detta nu för att göra klart de sista detaljerna, och om allt går som det ska kommer hon presenteras under måndagen.

Totalt har det blivit 28 mål och sex assists på 49 tävlingsmatcher för Kafaji i den gulsvarta tröjan. Under tiden blev det två finaler i svenska cupen, ett imponerande Champions League-äventyr och en andra plats i Damallsvenskan 2023.

GP söker Häckens sportchef på damsidan, Christian Lundström.

LÄS MER:Häcken körde över Trelleborg med stora siffror: ”Inte helt nöjda”

LÄS MER:Rosa Kafajis ånger efter EM-kvalet: ”Det lönade sig inte”

ANNONS