Rosa Kafaji om första tiden i Arsenal: ”Mer krav”

För en månad sedan lämnade Rosa Kafaji Häcken för Arsenal. Nu är hon tillbaka på Bravida arena för att slå ut sin tidigare klubb ur Champions League.
– Jag kanske har sagt lite små hemligheter, säger 21-åringen inför onsdagens kvalmöte.

ANNONS
|

Den 13 augusti presenterades Rosa Kafaji av storklubben Arsenal och med det tog tiden i Häcken slut för landslagsanfallaren.

Drygt en månad senare är hon tillbaka på Hisingen – för att slå ut sitt gamla lag ur Champions League. Lagen möts i den sista kvalrundan innan gruppspelet.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka. När jag såg lottningen hade jag en känsla att det skulle bli Häcken, bara för att. Och det blev Häcken, säger Kafaji.

Det finns en rad svenskar i Arsenal, förutom Kafaji spelar Stina Blackstenius, även hon tidigare i Häcken, Lina Hurtig och Amanda Ilestedt i laget, som tränas av Jonas Eidevall. Den som känner onsdagens motstånd bäst är dock utan tvekan Rosa Kafaji. Och 21-åringen har delat med sig av den infon hon har till sina nya lagkamrater.

ANNONS

– Jag har sagt att det är ett bra lag med bra spelare, skickliga individer. Att det inte kommer bli en lätt match. Och jag kanske har sagt lite små hemligheter.

Vad det är för hemligheter vill hon inte dela med sig av till media dagen innan matchen.

– Vi håller det för oss själva.

Kafaji: ”Har alltid förväntningar på mig”

Kafaji var en av de mest tongivande spelarna i det Häcken som säkrade en plats i Champions League-kvalet. Nu står hon på andra sidan och hoppas slå ut laget hon hjälp till framgång.

Kommer du fira om du gör mål?

– Vi får se när det händer, säger Kafaji med ett leende.

Hon beskriver sin första tid i London.

– Den har varit riktigt rolig, lärorikt. Mycket förändringar, med flytta till ett nytt land. Men väldigt spännande.

Vilka är de största skillnaderna mellan att vara Häcken-spelare och Arsenal-spelare?

– Jag skulle säga att båda klubbarna är jättebra. Vad jag märkt på planen är det högre tempo. Och det är lite mer krav, både på och utanför planen. Och London är lite större än Göteborg. Det är de största skillnaderna.

När Kafaji kom till Häcken från AIK 2022 fanns stora förväntningar på den unga anfallaren. Nu har hon kommit som talang till en av världens största klubbar.

ANNONS

– Jag har alltid förväntningar på mig, vare sig det är Häcken eller Arsenal. Men jag känner mig inte stressad över det. Jag har alltid höga krav på mig själv. Det är vad det är och jag tränar på och förhoppningsvis blir det också bra, säger hon.

Hyllas av tränaren

Efter en månad i London har Rosa Kafaji fått göra inhopp för sin nya klubb, bland annat tidigare i CL-kvalet mot Rangers FC. Om hon kommer spela eller inte i matchen mot Häcken återstår att se. Klart är i alla fall att Amanda Ilested (gravid) och Lina Hurtig missar onsdagens match. Enligt Jonas Eidevall är Hurtig otillgänglig på grund av en muskelskada.

Dagen innan match avslöjar inte Jonas Eidevall något om sin startelva men han hyllar Kafaji.

– Hon har kommit in jättebra hos oss. Hon är en fantastiskt talangfull spelare, duktig på engelska, en social person och nyfiken på att lära sig, säger tränaren.

I fjol tog sig Häcken till en sensationell kvartsfinal i Champions League. För Arsenals del tog Europaäventyret slut redan i kvalet och laget missade överraskande gruppspelet. Trots det är det Arsenal som går in som favoriter i dubbelmötet med Häcken.

– När du representerar Arsenal har du alltid press på dig. Vi gillar det. Sen ska du lyckas i Champions League, i ligan, i de inhemska cuperna, säger Jonas Eidevall.

ANNONS

Det första kvalmötet mellan Häcken och Arsenal spelas på Bravida arena på onsdagen klockan 19. Matchen sänds av Sportbladet. Returen spelas i London nästa torsdag.

LÄS MER:Nybyggda Häcken vill skaka Arsenal

LÄS MER:Klart: Häcken ställs mot Arsenal i CL-kvalet

ANNONS