Roy Keane sågade Brasilien i VM – förklarar dansnumret

Fyra mål och fyra olika danser. Så såg det ut när Brasilien krossade Sydkorea.
Firandet sågades av Roy Keane i tv – men brassarna har svar på tal.
– Vi har tio danser förberedda inför varje match, säger Raphinha.

ANNONS
|

Den som hoppades på spänning fick se sig besviken under VM-åttondelsfinalen mellan Brasilien och Sydkorea. Ställningen var 4–0 redan efter 36 minuter i matchen som slutade 4–1.

Den som i stället hoppades på dans fick sina önskningar uppfyllda. Brassarna bjöd på show efter varje mål – till och med tränare Tite deltog.

Men det var inte alla som tyckte det var charmigt. Den ökänt svårcharmade Roy Keane, tidigare hårdför mittfältare i Manchester United och det irländska landslaget, rasade mot uppvisningen.

– Jag gillar inte det här. Folk säger att det är deras kultur, men det är respektlöst mot motståndarna. Jag har inget emot det första gången, men de gör det hela tiden och att till och med förbundskaptenen blandar sig i, jag gillar det inte, sa han i brittiska ITV.

ANNONS

”Har hållit på med det på träning”

Den som lyssnat på ytterspringaren Raphinha hade vetat vartåt det barkade. Han har tidigare sagt att man kan vänta sig mycket av den varan från brassarna.

– Vi har tio danser förberedda inför varje match. En för första målet, en för det andra, en för det tredje... om vi gör fler mål än tio, då får vi börja hitta på nya, sade han inför VM enligt The Athletic, rapporterar Expressen.

Även tränare Tite gav sin syn på saken efter matchen.

– Den här gruppen vi har, det är en väldigt ung grupp och vi i ledarstaben försöker anpassa oss efter dem och deras språk. Och en del av deras språk är dansen. Så vi har hållit på lite med det på träning.

Brasiliens seger innebär att man är klart för VM-kvartsfinal. Den spelas på fredag och laget ställs mot Kroatien.

LÄS MER:Olof Lundh kan behöva lämna VM – för att tävla i ”Alla mot alla”-finalen i Avicii arena

LÄS MER:Bento avgår efter storförlusten

LÄS MER:Bierhoff avgår efter Tysklands VM-fiasko

ANNONS