Så lurade Alexander Isak Slovenien vid straffen

Emil Forsberg förberedde sig på att slå straff för Sverige – men det var Alexander Isak som höll i bollen och tog emot psykningar från de slovenska spelarna.
– Han är mogen Alexander Isak. En smart fotbollsspelare, säger förbundskapten Janne Andersson till Expressen.

ANNONS
|

Sverige besegrade Slovenien med 2–0 i Nations League-premiären. Emil Forsberg inledde målskyttet genom en straff en halvtimme in i matchen.

Samtidigt som Viktor Claesson fick vård i straffområdet efter att ha rivits ner plockade Alexander Isak upp bollen och behöll den i sin ägo i väntan på att straffen skulle kunna läggas.

Det var dock aldrig snack om att Isak skulle slå straffen. När det väl var dags gav han bollen till Emil Forsberg som behärskat placerade in 1–0.

– Det gör han bra. Då går slovenerna och stressar honom medan Emil gör annat. Den som ska slå straffen kan koncentrera sig i lugn och ro. Jag gillar det. Han är mogen Alexander Isak. En smart fotbollsspelare, säger förbundskapten Janne Andersson till Expressen efter matchen.

ANNONS

Forsberg: ”Jag gjorde en liten turné”

Även Forsberg, som för kvällen bar den svenska kaptensbindeln, hyllar Isak för draget.

– Alex frågade om han skulle hålla den eller om jag ville ha den nu. Det tog ju lite tid. Så jag sa att han kunde hålla den medan jag gick och pratade med lite andra spelare. Det var planen. Det blev ju så, de gick ju och pratade med honom. Oblak (Sloveniens målvakt) gick ju åt fel håll. Det gick bra, säger han till tidningen.

På frågan vad Emil Forsberg gjorde medan Alexander Isak höll i bollen svarar mittfältaren:

– Jag gjorde en liten turné. Jag tyckte att vi hade tappat lite. Vi åkte på en del onödiga kontringar. Jag frågade hur alla andra kände, vad vi kunde göra bättre. det är nytt. Alla måste ge sin bild av det. Jag kände att vi flög i väg lite och släppte onödigt många kontringar. Utöver det hade vi bra kontroll på matchen.

LÄS MER:Karlsson och Starfelt lämnar landslagssamling

LÄS MER:Forsberg höll tungan rätt i mun – svensk seger

LÄS MER:Andersson: "En del bra, annat att jobba med"

ANNONS