Sabitzer träffad av mynt – föll till marken

Matchen mellan Turkiet och Österrike i åttondelsfinal i EM innehöll skandalscener.
Det haglade inkastade föremål mot spelare i båda lagen – och österrikaren Marcel Sabitzer föll till marken efter att ha blivit träffad av ett mynt.
– Det är för jävligt. Det är helt vansinnigt såklart, säger SVT:s expert Jonas Eriksson.

ANNONS
|

Österrike förlorade under tisdagskvällen mot Turkiet och åkte ut ur EM.

Under åttondelsfinalen kastades flera föremål in på planen, och i slutet av matchen blev österrikiske stjärnspelaren Marcel Sabitzer träffad av ett mynt när han skulle slå en hörna.

Österrikaren tog sig plötsligt för huvudet och la sig därefter ner på gräset. Men Sabitzer reste sig upp och fortsatte att spela klart matchen. Men inte nog med det.

”Ingen trevlig känsla”

Turkiets Arda Güler blev även han utsatt för inkastade föremål när han skulle slå flera hörnor under åttondelsfinalen, händelser som togs upp i SVT:s studio efter matchen.

– Arbetsmiljön är otroligt viktig. Jag förstår att man vill jubla och peka finger åt dem som hånat en, men det leder bara till att det blir mer inkastade grejer, säger SVT:s expert Jonas Eriksson.

ANNONS

– Det är inte en trevlig känsla att få grejer kastade mot sig. Sedan förstår jag Arda Güler. Att folk skriker grejer är en sak, men när det börjar kastas in saker förstår jag att han reagerar som han gör, säger John Guidetti.

Turkiet vann matchen med 2-1 och gick vidare till kvartsfinal.

LÄS MER:Turkiets succé – vidare efter Demirals dubbel

LÄS MER:Nederländerna vidare – efter Gakpos show

ANNONS