Schweiziskt tv-team rapporterar inför Sverige-Schweizmatchen i fotbolls-VM. Moritz Hofstetter är fotograf och Mathias Winterberg är reporter för SRF (Schweizer Radio und Fernsehen).
Schweiziskt tv-team rapporterar inför Sverige-Schweizmatchen i fotbolls-VM. Moritz Hofstetter är fotograf och Mathias Winterberg är reporter för SRF (Schweizer Radio und Fernsehen). Bild: Bjorn Olsson

Schweiziskt tv-team i Göteborg

Med ett dygn kvar till Sverige–Schweiz är tempen hög i båda länderna. På måndagen var ett schweiziskt tv-team på plats i Göteborg för att känna av VM-känslan i staden och för att intervjua Mats Gren och Kim Källström.
– Båda länderna ser det här som en unik chans att gå vidare till kvartsfinal, säger reportern Mathias Winterberg.

ANNONS
|

Mathias Winterberg och Moritz Hofstetter skickades till västkusten från ett av Schweiz tv-bolag, Schweizer Radio und Fernsehen (SRF). Under ett par dagar i Göteborg följer de uppladdningen inför åttondelsfinalen och sedan själva matchen ur göteborgarnas ögon.

De känner igen stämningen inför matchen från sitt hemland.

– Det är lika i de båda länderna. Schweiz har inte gått vidare till kvartsfinal på väldigt länge så det har blivit lite av ett trauma. Sverige har inte heller gjort det på många år, så samma sak gäller för båda länderna, säger Mathias Winterberg.

Varnar för Sveriges defensiv

Att det blev Sverige och inte Tyskland som gick vidare från grupp F gladde många schweizare. Nu ser vägen till kvarts- och semifinalerna betydligt rakare ut.

ANNONS

– Det blir en intressant match. Vi vet att Sveriges försvar är väldigt starkt men vi vet inte så mycket om vilket ansikte vårt lag kommer visa i morgon, säger Mathias Winterberg.

Schweiz kommer dock sakna hela högerdelen av sin backlinje då Stephan Lichtsteiner och Fabian Schär är avstängda.

– Lichtsteiner är viktig för laget. Han är en ledare tillsammans med Valon Behrami. Han bidrar med aggressivitet. Men å andra sidan har vi en bred trupp så det blir en chans för Michael Lang som nu kommer ersätta honom. Han är i bra form och blev precis klar för Borussa Mönchengladbach.

Vad skulle en kvartsfinalplats betyda för schweizisk fotboll?

– Det skulle vara stort. Mentalitet kring laget har förändrats. Nu hoppas alla på kvartsfinal. Förväntningarna är höga.

ANNONS