Karim Benzema har fått fira både ligaguld och seger i Champions League i vår. Nu kommer dock en smäll för fransmannen i form av en villkorlig dom på ett år.
Karim Benzema har fått fira både ligaguld och seger i Champions League i vår. Nu kommer dock en smäll för fransmannen i form av en villkorlig dom på ett år. Bild: Jose Breton

Stjärnan döms för utpressning efter läckt sexvideo

Karim Benzema har en otrolig säsong i Real Madrid bakom sig. Men nu kommer smolk i bägaren. Fransmannen döms nu slutligen till ett års villkorlig dom för utpressning i den långdragna rättstvisten mot den tidigare landslagskollegan Mathieu Valbuena.

ANNONS
|

Händelsen bakom domen ägde rum redan 2015. Fyra män ska då ha kommit över en sexvideo där Valbuena medverkade. Videon användes för att utpressa den nuvarande Olympiakos-mittfältaren. Karim Benzema har enligt domen agerat mellanhand mellan utpressarna och Valbuena.

Redan i fjol dömdes Benzema, som är tillbaka i landslaget efter flera års frånvaro på grund av denna händelsen, till ett års villkorlig dom, böter och skadestånd. Nu har Real Madrid-anfallarens advokat meddelat att 34-åringen inte väljer att överklaga.

– Min klient är utmattad av detta. Att han väljer att dra tillbaka visar på skuld. Det är juridisk sanning, men det är inte verkligheten. Benzema kommer alltid att hävda sin oskuld i det här fallet och han ville aldrig delta i utpressningen mot Valbuena, säger advokaten Hugues Vigier enligt L’Equipe.

ANNONS

Det innebär att Benzema döms till cirka 835 000 svenska kronor i skadestånd och dessutom får betala böter på motsvarande 790 000 kronor.

ANNONS