Stjärnans känslosamma tal – kämpar mot tårarna

Arsenals brasilianske stjärna, Gabriel är en av många som påverkats av flygkraschen där 71 människor omkom och stora delar av den brasilianska klubben Chapecoense var ombord. – Det är väldigt tufft det här, det är inget vi trodde kunde hända, säger han.

ANNONS
|

Han är inne på sin tredje säsong i Arsenal och har haft svårt att få speltid. Gabriel kom till klubben från spanska Villareal efter spel i brasilianska Vitoria. Han kände flera av spelarna och ledarna i klubben Chapecoense.

– Det är svårt att prata om vad som hände …

– Jag hoppas att familjerna kan få styrka och jag hoppas att Gud kan trösta deras hjärtan. Jag har många vänner där. Detta är väldigt tufft att ta in. Det är inget vi trodde kunde hända, säger han.

LÄS MER: Överlevde katastrofen – kan göra comeback

I samband med Ligacup-mötet med Southampton var han tillbaka i startelvan för Arsenal och ledde klubbens ceremoni för Chapecoense.

ANNONS

– Det minste jag kan göra är att skicka mina hälsningar till alla familjerna och önska att de orkar fortsätta kämpa. Jag vet att det inte är lätt att förlora en familjemedlem. Jag vet det av erfarenhet, jag förlorade min bror själv och vet hur tufft det är. Jag ber för styrka för det här laget.

LÄS MER: Klubbens fina gest efter tragedin

I slutet av talet som Paulista håller har han svårt att hålla tillbaka tårarna. Detta då han pratar om Caio Junior, tränaren för Chapecoense som omkom i olyckan.

– Jag tänkte prata med honom på min födelsedag, men av någon anledning väntade jag. Då hände den här tragedin och nu går det inte. Vill du göra något så gör det bara, vänta inte. Du vet aldrig vad morgondagen väntar.

ANNONS