Stjärnornas besvikelse efter förlusten: ”Samma gamla visa igen”

Nollat mot Malmö på hemmaplan, näst sämst målskytte i serien och allsvensk kvalplats.
Blåvitts tunga vår fortsätter efter 0–3 på Gamla Ullevi.
– Vi kan inte bara säga att vi ska ge det tid. Nu har vi haft tid på oss och det är dags att börja vinna matcher, säger Gustav Svensson.

ANNONS
|

Blåvitt, i vanlig ordning stärkt av en extremt röststark hemmapublik, spelade fotboll i högt tempo första 20 minuterna. De vann boll med sin hårda press och gjorde det svårt för Malmö att ta sig fram i banan. Men precis som i nästan alla matcher den här säsongen är man för dåliga i offensivt straffområde.

– Samma gamla visa igen, suckar Thomas Santos efteråt.

Malmö? De hade två chanser i första halvlek och gjorde mål på båda, efter aktioner av högsta allsvenska klass. Sergio Pena hittade Erik Botheim som fick öppet mål och den gamle Blåvittspelaren Sören Rieks, som älskar att spela på Gamla Ullevi, skruvade in en boll i Elis Bishesaris vänstra hörn.

ANNONS

Knivskarp effektivitet och Blåvitts motsats.

”Vi är inte så långt ifrån som resultaten indikerar”

Pratet kring IFK Göteborg den här våren ha varit just detta, att spelet mellan straffområdena varit bra men att den individuella skickligheten saknas framåt. Därför påtalar de flesta runt klubben att man är på rätt spår och att något bra är på gång.

Tränaren Jens Askou på presskonferensen:

– Vi gör vad vi kan och det visar vi under matchen. Men vi saknar den kvaliteten som vi visade mot BP (vinst 3–0). Vi är väldigt tacksamma för den uppbackningen vi får av supportrarna och vi är på rätt väg. Men resultaten är inte tillräckligt bra. Det vet vi om. Det är väldigt tydligt vad vi saknar – och det är det svåraste inom fotbollen. Vi är inte så långt ifrån som resultaten indikerar.

Lagkaptenen Gustav Svensson är lite mer krass. Han tycker inte man är på rätt spår.

– Nej. Fotboll handlar om att vinna matcher. Så absolut inte, säger han kort.

Ingen Blåvittreducering – i stället 0–3

Blåvitt har gjort sju mål på åtta allsvenska matcher. Näst sämst i serien.

– Det är så klart inte alls bra. Vi kommer inte till så jäkla många bra chanser heller. Vi når fram till sista passningen, men sen dör det oftast ut. Det är klart att det inte är godkänt, säger Svensson.

ANNONS

I stället för en reducering gjorde Malmö 3–0 i andra halvlek genom Lasse Berg Johnsen. Därmed ligger IFK Göteborg på kvalplats. En liknande situation där man befann sig i fjol. Gustav Svensson tycker ändå att det skiljer sig åt.

– Förra året var det väldigt mycket som saknades. Vi fick kämpa oss till de poäng vi fick. Nu har vi en lite annan arsenal i väskan. Men vi måste, måste, måste få till sista tredjedelen, betonar han.

Arbnor Mucolli fick spela från start som central forward igen, trots att Laurs Skjellerup återvänt från skada. I andra halvlek tvingades han utgå.

– Det kändes lite i baksidan, men vi får se de kommande dagarna, säger han.

Efter matchen hördes spridda burop från läktaren. Och vissa på långsidan skrek på spelarna och undrade var det är som händer.

– Vi vill gärna ge tillbaka. Jag är besviken över att vi inte kan göra det för våra fantastiska supportrar som kommer varje gång. Det är tufft, säger Mucolli.

Gustav Svensson:

– Jag förstår dem. Att förlora med 3–0 hemma är aldrig okej.

Så startade IFK Göteborg (4–3–3):

Elis Bishesari – Sebastian Ohlsson, Gustav Svensson, Sebastian Hausner, Anders Trondsen – Malick Yalcouyé, Andreas Pyndt, Kolbeinn Thordarson – Thomas Santos, Arbnor Mucolli, Paulos Abraham

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg.

LÄS MER:Gamla Ullevi – allt annat än en borg för IFK Göteborg: ”Tufft”

LÄS MER:IFK Göteborg har fått konkurrens – Hammarby intresserat av Andreas Pyndt

LÄS MER:Inifrån IFK Göteborg – så har klubben byggts om: ”Avgörande för oss”

ANNONS