Stockholmsderbyt avbröts efter fyrverkerier från läktaren

Stekhett Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK.
Då avbröts matchen i 89:e minuten efter att fyrverkeripjäser skjutits från publik på läktaren.
Matchen återupptogs efter ett avbrott på 15 minuter och då kunde AIK hålla ut och vinna med 0–2.

|

Stockholmsderbyt bjöd på flera heta dueller och hätsk stämning på fotbollsplanen. Bland annat fick tränarna Kim Bergstrand och Henok Goitom varsitt röda kort efter att ha konfronterat varandra i samband med AIK:s ledningsmål i första halvlek.

– Hur fan kan du ge mig rött, skrek Kim Bergstrand till domare Wolf innan han vandrade ner i katakomberna.

AIK utökade därefter till 0–2 i mitten av andra halvlek genom Rui Modesto. När klockan därefter tickade mot 90:e minuten utspelade sig skandalscener på Tele2 Arena.

Fyrverkeripjäser sköts från kortsidan där Djurgårdssupportrar stod och domare Victor Wolf valde att blåsa av matchen direkt.

Till en början såg det ut som att derbymötet kunde fortgå men när ytterligare en fyrverkeriraket sköts från Djurgårdsklacken bestämde sig Wolf att ta av spelarna från planen och in i omklädningsrummen.

Publiken valde att lämna under spelavbrottet.
Publiken valde att lämna under spelavbrottet. Bild: JESPER ZERMAN

Max-reportern Diljen Outlu berättade i tv-sändningen att domaren hade ett så kallat ”matchmöte” där Djurgården, AIK och domarna bestämde sig om matchen skulle spelas färdigt.

Mängder av åskådare valde att lämna Tele2 i samband med avbrottet men efter en paus på 15 minuter kom till slut spelarna in på planen igen för att avsluta derbyt.

AIK höll undan när matchen sedan återupptogs igen. Slutresultatet skrevs till 0–2.